20 lutego 2012, 12:50
Hej, wczoraj namoczyłam sobie białą fasolkę i teraz szukam pomysłu co z niej zrobić - coś w wersji light. Moim jedynym pomysłem jest coś a la fasolka po bretońsku - może Wy znacie jakieś ciekawe przepisy?
20 lutego 2012, 12:56
Zupa krem z białej fasoli
20 lutego 2012, 13:00
-z kapustą kiszoną - gotujesz fasolę i kapustę osobno, potem dodajesz do odcedzonej kapusty zmieloną fasolę i doprawiasz po swojemu :)
- Dołączył: 2011-02-25
- Miasto: Świdnica
- Liczba postów: 566
20 lutego 2012, 13:10
ja ostatnio mam faze właśnie na fasolke po bretońsku..;) Tylko robie z wędzonym kuyrczakiem..;)
20 lutego 2012, 13:26
fasolka po bretońsku najlepsza, nie ma co kombinować;)
jak chcesz, to możesz zrobić sobie kotlety z fasoli ;)
20 lutego 2012, 13:39
A masz jakiś ciekawy i sprawdzony przepis?
Kiedyś próbowałam i się niestety nie udały, nie trzymały się kupy i się porozpadały, dlatego trochę obawiam się kolejnego do nich podejścia...
- Dołączył: 2012-02-22
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 6
22 lutego 2012, 13:05
Ja robię "wegetariańską" wersję fasolki z papryką, cukinią i dużą ilością pomidorów. Takie leczo z fasolką.
- Dołączył: 2011-02-18
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 228
22 lutego 2012, 19:34
pasta z białej fasoli -pycha!!!
mozesz nia smarować chleb lub zajadać z surowymi warzywami (pietruszka, marchewka, seler, ogorki..)
narawde super sorawa a ile białka !
bierzemy fasole i blendujemy z dodatkiem oliwy z oliwek i ulubionymi przyprawami np. czosnkiem i pieprzem , ale moze też być wersja na ostro z chilli :) oliwy dodaj wdg uznania, oliwa daje boski smak i konsystencje, ja przewaznie na puszke fasoli daje łyżke oliwy :)
- Dołączył: 2011-07-15
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 2047
23 lutego 2012, 19:19