Temat: drożdżówki

Hej :) 
Nie lubie pączków i zamiast tego postanowiłam zrobić drożdżówki, chciałabym zaoszczędzić na czasie i czy mogłabym dzisiaj zrobić ciasto poczekać aż wyrosnie a potem do lodówki/ temp. pokojowa (?) czy raczej nie wyjdzie i robić na bieżąco?
Nie wiem, ale chyba na bieżaco trzeba robić bo drożdże musza wyrosnać, takto moze potem opadnie to ciasto?
jest taki przepis gdzie ciasto wkłada sie na noc do lodówki i ona w niej niby rośnie, ale nie próbowałam http://www.wielkiezarcie.com/recipe56550.html
nie mam pojęcia, ale wiem, ze jak się robi kruche ciasto to wtedy drożdże dojrzewają w lodówce właśne  też rosną, ale wtedy jest to ciasto kruche..
wyschnie ci ciasto przez noc
jasne że wyjdzie :) często tak robiłam żeby mieć świeże buleczki na śniadanie
Jak przygotowuje ciasto na chleb, to zawsze robię więcej, a resztę wstawiam do lodówki. Ciasto należy przykryć, ale nie bardzo szczelnie.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.