- Dołączył: 2011-04-03
- Miasto:
- Liczba postów: 2493
13 lutego 2012, 13:30
Ostatnio robiłam sajgonki. Mam w lodówce miskę nadzienia, ale papier ryżowy mi się skończył.
Macie jakieś pomysły lub przepisy jak je wykorzystać ?
Skład:
pierś z kurczaka
kiełki fasoli mung
marchewka
cebula
makaron ryżowy
grzyby mun
kapusta pekińska
Edytowany przez itsDrama 13 lutego 2012, 13:39
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
13 lutego 2012, 13:35
moze zamroz i kiedys uzyjesz, albo do jakiejs zupy wrzuc lub salatki. Zalezy co tam wkroilas.
- Dołączył: 2009-06-03
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3147
13 lutego 2012, 13:36
w nalesniki razowe/pelnoziarniste, albo tortille zawin :)
13 lutego 2012, 13:38
może znajdź przepis na jakieś ciasto które można zrobić samemu?
![]()
Farsz na sajgonki jest specyficzny i nie da się go chyba wykorzystać na inny sposób niż na sajgonki
- Dołączył: 2010-12-01
- Miasto: Legionowo
- Liczba postów: 4421
13 lutego 2012, 13:55
a przy okazji jak robisz ten farsz? mielesz wszystko? ja drobno siekałam mięso z kurczaka i i grzyby, marchewke tarkowałam itd, nie mam jak zmielić np mięsa i grzybów
Edytowany przez olgafigmat 13 lutego 2012, 13:55
- Dołączył: 2011-04-03
- Miasto:
- Liczba postów: 2493
13 lutego 2012, 13:59
olgafigmat , warzywa kroję w paski lub kostkę ;) Mięcho w kostkę. Nic nie mielę, bo nie lubię takich papek.
Edytowany przez itsDrama 13 lutego 2012, 14:05