Temat: Co zrobić z nadzieniem do sajgonek ?

Ostatnio robiłam sajgonki. Mam w lodówce miskę nadzienia, ale papier ryżowy mi się skończył.
Macie jakieś pomysły lub przepisy jak je wykorzystać ?

Skład: 
pierś z kurczaka
kiełki fasoli mung
marchewka
cebula
makaron ryżowy
grzyby mun
kapusta pekińska
moze zamroz i kiedys uzyjesz, albo do jakiejs zupy wrzuc lub salatki. Zalezy co tam wkroilas.
Pasek wagi
w nalesniki razowe/pelnoziarniste, albo tortille zawin :)
może znajdź przepis na jakieś ciasto które można zrobić samemu? Farsz na sajgonki jest specyficzny i nie da się go chyba wykorzystać na inny sposób niż na sajgonki
a przy okazji jak robisz ten farsz? mielesz wszystko? ja drobno siekałam mięso z kurczaka i i grzyby, marchewke tarkowałam itd, nie mam jak zmielić np mięsa i grzybów
Pasek wagi
olgafigmat , warzywa kroję w paski lub kostkę ;) Mięcho w kostkę. Nic nie mielę, bo nie lubię takich papek.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.