- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 lutego 2012, 19:22
SKŁADNIKI
●1/2 kostki margaryny
●1/2 kg twarogu
●2,5 szklanki mąki
●3 jajka
●torebka cukru waniliowego
● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
●1,5 łyżeczki spirytusu
●smalec lub olej do smażenia
●niepełna szklanka cukru pudru
● 2 łyżki soku z cytryny
Margarynę posiekaj z twarogiem i mąką, wbij jajka, dodaj cukier waniliowy, proszek do pieczenia i spirytus, zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj je cienko, wycinaj krążki szklanką. W środku każdego wytnij dziurkę kieliszkiem lub zakrętką od butelki. Smalec lub olej rozgrzej w płaskim rondlu, smaż oponki z dwóch stron na rumiano. Osącz na papierowym ręczniku. Cukier puder utrzyj z sokiem cytrynowym i odrobiną wody, posmaruj oponki.
Moj sposob na odjecie im kcal to;
*rezygnacja z cukru pudru, ew. symboliczna ilosc
*uzycie zamiast cukru waniliowego, slodzika + aromat
*Myslicie ze mozna bylo by je zamiast smazyc, upiec?
Edytowany przez PannaEkscelencja 12 lutego 2012, 19:23
12 lutego 2012, 19:27
12 lutego 2012, 19:36
12 lutego 2012, 19:53
Edytowany przez EgriBikaver 12 lutego 2012, 19:54
12 lutego 2012, 19:58
12 lutego 2012, 20:09
i 20 sztuk z tych skladnikow ma tylko 225 kcal? super, chyba zrobie;)
12 lutego 2012, 20:09
i 20 sztuk z tych skladnikow ma tylko 225 kcal? super, chyba zrobie;)
12 lutego 2012, 20:22