Temat: watrobka

Jak przyzadzacie watrobke wieprzowa?
Ja ogolnie za nia nie przepadam ale uwazam ze warto jesc.
Macie moze jakies patenty zeby pozbyc sie goryczy (oprucz moczenia w mleku)?
Pasek wagi
oprocz
 to nie wiem
ja jadam często wątróbkę z kurczaka, smak delikatniejszy
Pasek wagi
ja lubię drobiową
ale nie zgodzę się z Tobą, że warto jeść
skoro nie przepadasz to nie jedz
wątroba to nie mięso
zawiera wiele toksyn szczególnie ta wieprzowa
ja jem z kurczaka:
przesmażam cebulkę, jabłko w kostkę i dodaje cynamon czyli tak tradycyjnie

Pasek wagi
Ja gotuje ,doprawiam. jest delikatna i dobra.
albo z cebulka.
zobacz sobie na ten przepis wyglada fajnie :)
Ja jem z kurczaka ;) Jest lepsza w smaku :) Moja mama smaży z cebulką, ma mało kalorii i jest przepyszna :)
ja ja podsmażam z cebulką, dodaje trochę przecieru pomidorowego , paprykę w proszku  to zabija ta goryczkę w smaku no i oczywiście na konie sól, pieprz.
Ja piekę w piekarniku. Ostatnio dodałam jabłko, pomarańczę i ogórek zielony. Smaczna kombinacja na obiad do pracy.
podobno duszona w soku jabłkowym jest o niebo lepsza - podobno, bo póki co nie próbowałam i nie wiem czy się odważę, jestem totalnym antywątrobiarzem;P
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.