Temat: własne chipsy

Dziewczyny wiecie może jak zrobić takie własnej roboty chipsy? Wiem, pokroić ziemniaki przyprawić ale czy wkładająć je do piekarnika (nie chce ich smażyć w tłuszczu) także będą chrupiące? 
ja robiłam z ziemniakow dla rodziny to samrowalam oliwa i sypalam ziołami-bardzo dobre
a dla siebie z marchewki-kroiłam na cienkie talarki/paski takim nozykiem do obierania ziemnikaów zeby byly cieniutkie, wkładalam do torebki, wlewałam lyze/2 wody i wspytywałam przyprawy (woda zeby sie przyprawy przykleiły) : papryka, ziola prowanasalskie, czosnek i układałam na blasze i do pieca, chco bardzo sie kurcza to sa pyszne na przekaske ;)
Ja zawsze od paru lat robie tak:
Ziemniaki kroje na maszynie do chleba wychodza rowne i moge sobie regulowac grubosc, dokladnie myje osuszam, smaze szybko bardzo sie smaza i potem na racznik papierowy i mam super domowe chipsy:)
Nie próbowałam tego przepisu, ale w następnym tygodniu będę uzupełniała lodówkę i z pewnością spróbuję: http://smak-zdrowia.blogspot.com/2012/01/chipsy-samo-zdrowie.html
a ja spróbóje to z mikrofali....
ja robię chipsy korzystając z takiego ustrojstwa. Kupiłam na allegro za chyba 18zł. W zestawie jest tarka, więc można cieniutko pokroić ziemniaka. Do mikrofali na ok 8 minut i gotowe.


Pasek wagi
http://smak-zdrowia.blogspot.com/2012/01/chipsy-samo-zdrowie.html
Pasek wagi
kiedyś próbowałam robić w piekarniku, ale nie wyszły, może dzisiaj spróbuje znowu...
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.