- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 stycznia 2012, 20:31
28 stycznia 2012, 20:34
Edytowany przez JUSTaaaGIRL 28 stycznia 2012, 20:35
28 stycznia 2012, 20:34
Składniki na 1 bochenek (10 - 12 kromek):
1 łyżka = 15 ml
Wszystkie składniki zmiksować. Można robotem, można ręcznie (najważniejsze, by całość była dokładnie wymieszana).
Formę keksówkę (o wymiarach dolnych 19 x 8 cm) wysmarować masłem, wysypać otrębami. Przełożyć do niej ciasto (jest dość rzadkie). Odstawić w ciepłe miejsce, przykryte lnianym ręczniczkiem, do wyrośnięcia (od 30 do 60 minut).
Piec w temeraturze 200ºC przez 10 minut, następnie temperaturę obniżyć do 180ºC i piec dodatkowe 15 minut. Wyjąć ostrożnie z foremki, ostudzić na kratce.
Smacznego :)
Nie widzę ,serka...Jeśli jest ,z góry przepraszam.
28 stycznia 2012, 20:34
29 stycznia 2012, 17:06