Temat: Miruna

Moja mama kupiła taką mrożoną rybę. Jak polecacie ją przyrządzić by była smaczna i miała mało kcal?
ja ją robię jak każdą inną rybę i nie przejmuję się kaloriami, a tak w ogóle to jest to bardzo dobra rybka :D
Pasek wagi
ja jem tylko to ,jest dobra ,nie rozwala sie podczas smazenia itp.

Ja uwielbiam mirunę pieczoną w piekarniku w folii. Rybę skrapiam cytryną, dodaję gałązkę koperku, sypię nieco warzyw (np. włoszczyzna hortexu), lekko doprawiam (np. ziarenkami drobiowymi winiary), kilka wiórek masła i do piekarnika. Piekę na oko, albo raczej na nos ;)

Do tego ryż, albo sałatka z kapusty pekińskiej i jestem w niebie :)

A ostatnio w ten sam sposób robiłam pstrąga, tylko że na grillu :)

 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.