Temat: Bułki razowe - problem z przepisem - prośba o szybką pomoc!

Właśnie rośnie mi ciasto na bułki razowe. Doczytałam w przepisie, że jest wskazane by piec je w temperaturze 250 stopni - u mnie w piekarniku jest maksymalnie 220...

Myślicie, że nie wyjdą?
Co zrobić w takiej sytuacji, piec dłużej?
jesli nie mozesz ustawic takiej temperatury jak w przepisie to poprostu wydluż czas pieczenia
z pewnością będą pyszne :)
włącz termoobieg może
i daj przepis :)
Pasek wagi
a masz termoobieg?  wtedy mozesz w 220 z termoobiegiem,
Pasek wagi
Dzięki - w takim razie 220 i termoobieg, mam nadzieję, że wyjdą. :)

Oto przepis: http://kociolstregi.blox.pl/2008/09/Grahamki-przepis-idealny.html
w przepisie jest 600 ml mąki to chyba błąd ?
600 g chyba ?
Pasek wagi
ml to praktycznie to samo co gramy :)
Autorka w jednym z komentarzy pod przepisem napisała, że na pewno chodzi o ml. :)

ProstoDoNieba napisał(a):

ml to praktycznie to samo co gramy :)


W przypadku wody - owszem, ale w przypadku mąki to już jest różnica, bo szklanka mąki czyli ok. 250 ml to ok. 170 g....
Pasek wagi
Bułki wyszły super! Tylko polecam zrobić z dwóch porcji i zamrozić - 8 malutkich bułeczek to bardzo mało, szkoda zachodu:) A jak wyjdzie 16, będzie zapas na dłużej.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.