- Dołączył: 2011-05-27
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 281
26 stycznia 2012, 15:35
Właśnie rośnie mi ciasto na bułki razowe. Doczytałam w przepisie, że jest wskazane by piec je w temperaturze 250 stopni - u mnie w piekarniku jest maksymalnie 220...
Myślicie, że nie wyjdą?
Co zrobić w takiej sytuacji, piec dłużej?
- Dołączył: 2012-01-23
- Miasto: Tu I Tam
- Liczba postów: 337
26 stycznia 2012, 15:36
jesli nie mozesz ustawic takiej temperatury jak w przepisie to poprostu wydluż czas pieczenia
- Dołączył: 2010-12-01
- Miasto: Legionowo
- Liczba postów: 4421
26 stycznia 2012, 15:40
z pewnością będą pyszne :)
włącz termoobieg może
i daj przepis :)
- Dołączył: 2008-09-04
- Miasto: Mombasa
- Liczba postów: 9211
26 stycznia 2012, 15:41
a masz termoobieg? wtedy mozesz w 220 z termoobiegiem,
- Dołączył: 2011-05-27
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 281
26 stycznia 2012, 15:41
Dzięki - w takim razie 220 i termoobieg, mam nadzieję, że wyjdą. :)
Oto przepis: http://kociolstregi.blox.pl/2008/09/Grahamki-przepis-idealny.html
- Dołączył: 2010-12-01
- Miasto: Legionowo
- Liczba postów: 4421
26 stycznia 2012, 15:49
w przepisie jest 600 ml mąki to chyba błąd ?
600 g chyba ?
26 stycznia 2012, 16:04
ml to praktycznie to samo co gramy :)
- Dołączył: 2011-05-27
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 281
26 stycznia 2012, 16:10
Autorka w jednym z komentarzy pod przepisem napisała, że na pewno chodzi o ml. :)
- Dołączył: 2006-03-26
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 11565
26 stycznia 2012, 16:39
ProstoDoNieba napisał(a):
ml to praktycznie to samo co gramy :)
W przypadku wody - owszem, ale w przypadku mąki to już jest różnica, bo szklanka mąki czyli ok. 250 ml to ok. 170 g....
- Dołączył: 2011-05-27
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 281
26 stycznia 2012, 16:54
Bułki wyszły super! Tylko polecam zrobić z dwóch porcji i zamrozić - 8 malutkich bułeczek to bardzo mało, szkoda zachodu:) A jak wyjdzie 16, będzie zapas na dłużej.