Temat: wątróbka drobiowa

mam pytanie czy wątróbka jest zdrowa? uwielbiam ją i przed dietą obtoczałam ją w mące i smażyłam na oleju a jak można pryrządzić bardziej dietetycznie?
Ja smaze na maselku z cebulka i jabłkiem. Jest bardzo zdrowa!
Robie jeszcze takie pulpety
miele watrobke przez maszynke
do tego otreby i jajkjo 
jakbys robila mielone,doprawiasz itd
Pozniej na teflon z kasza i surowka. Bardzo dobe. Oczywscie tez z cebulka mozna.
bogata w białko, zdrowa, ale jesli jesteś na diecie, to nie smaż jej z mąką, dodajesz zbędne kalorie, poprostu uduś z cebulką, posól, popieprz;) też pycha:) z wątróbki możesz sobie zrobić spaghetti z makaronem pełnoziarnistym itp
Mniam, jest pyszna i ja dalej jadam na diecie tylko nie obtaczam w mące, co by kalori nie dodawać ;) dodaję mnóstwo cebuli i czasami jabłko.
Pasek wagi
dziewczyny maja racje - zdrowa i bogata w witaminy. udus z cebulka albo smaz na teflonie czy odrobinie masla. Ja uwielbiam watrobke i moglabym jesc ja codziennie. A moj maz patrzec nie moze... ;)
W mące??? fuuu
Masełko i cebulka i jedziesz z koksem :D, mniam ale mi smaka zorbiłaś!
Wątróbka jest b.zdrowa!
Można też ugotować w rosole i podać z sałatą. Jednak smażona najlepsza. Mąka nie jest potrzebna, tłuszczu wystarczy łyżeczka (klarowane masło np.), cebula i jabłko w dowolnych ilościach. U mnie jeszcze majeranek.
bogata w żelazo i białko, jeśli dobrze przygotujesz, to będziesz miała bardzo dietetyczne i pyszne danie:)
u mnie na stołówce kucharki robią coś, co nazywają "wątróbką po mazursku". Wygląda, jakby była obsmażona, a potem duszona z warzywami: marchewką, selerem, porem, cebulką. Przepisu niestety nie chcą zdradzić

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.