- Dołączył: 2012-01-16
- Miasto: Wałbrzych
- Liczba postów: 66
18 stycznia 2012, 12:04
mam pytanie czy wątróbka jest zdrowa? uwielbiam ją i przed dietą obtoczałam ją w mące i smażyłam na oleju a jak można pryrządzić bardziej dietetycznie?
- Dołączył: 2011-12-26
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3446
18 stycznia 2012, 12:05
Ja smaze na maselku z cebulka i jabłkiem. Jest bardzo zdrowa!
Robie jeszcze takie pulpety
miele watrobke przez maszynke
do tego otreby i jajkjo
jakbys robila mielone,doprawiasz itd
Pozniej na teflon z kasza i surowka. Bardzo dobe. Oczywscie tez z cebulka mozna.
18 stycznia 2012, 12:09
bogata w białko, zdrowa, ale jesli jesteś na diecie, to nie smaż jej z mąką, dodajesz zbędne kalorie, poprostu uduś z cebulką, posól, popieprz;) też pycha:) z wątróbki możesz sobie zrobić spaghetti z makaronem pełnoziarnistym itp
- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
18 stycznia 2012, 12:26
Mniam, jest pyszna i ja dalej jadam na diecie tylko nie obtaczam w mące, co by kalori nie dodawać ;) dodaję mnóstwo cebuli i czasami jabłko.
- Dołączył: 2009-06-03
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3147
18 stycznia 2012, 12:27
dziewczyny maja racje - zdrowa i bogata w witaminy. udus z cebulka albo smaz na teflonie czy odrobinie masla. Ja uwielbiam watrobke i moglabym jesc ja codziennie. A moj maz patrzec nie moze... ;)
- Dołączył: 2011-12-10
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1331
18 stycznia 2012, 12:27
W mące??? fuuu
Masełko i cebulka i jedziesz z koksem :D, mniam ale mi smaka zorbiłaś!
Wątróbka jest b.zdrowa!
- Dołączył: 2010-04-29
- Miasto: Mmmm
- Liczba postów: 1069
18 stycznia 2012, 12:30
Można też ugotować w rosole i podać z sałatą. Jednak smażona najlepsza. Mąka nie jest potrzebna, tłuszczu wystarczy łyżeczka (klarowane masło np.), cebula i jabłko w dowolnych ilościach. U mnie jeszcze majeranek.
- Dołączył: 2009-05-20
- Miasto:
- Liczba postów: 15489
18 stycznia 2012, 12:39
bogata w żelazo i białko, jeśli dobrze przygotujesz, to będziesz miała bardzo dietetyczne i pyszne danie:)
- Dołączył: 2010-04-08
- Miasto: Brodnica
- Liczba postów: 949
18 stycznia 2012, 12:40
u mnie na stołówce kucharki robią coś, co nazywają "wątróbką po mazursku". Wygląda, jakby była obsmażona, a potem duszona z warzywami: marchewką, selerem, porem, cebulką. Przepisu niestety nie chcą zdradzić