14 stycznia 2012, 19:14
Kupiłam słodzik sussiana gold w proszku do pieczenia i gotowania.
Czy macie doświadczenia z pieczeniem ze słodzikiem? Czy każde ciasto wyjdzie jak powinno? Przecież słodzik ma inne właściwości, poza tym dodaje się go mniej, więc i konsystencja ciasta może się zmienić.
14 stycznia 2012, 19:16
Ze słodzikiem wyjdzie duzo gorzej niz z cukrem wiele razy sie o tym przekonałam .
- Dołączył: 2010-02-22
- Miasto: Kopenhaga
- Liczba postów: 311
14 stycznia 2012, 19:22
Ja zawsze piekę ze słodzikiem (wiem, że nie zdrowe jednak tam wybrałam) - smak bez różnicy. Konsystencja także. Jednak mam jeden, sprawdzony z Lidla - inne nie wiem. Mój ma w składzie nie aspartam, tylko sacharynian i cyklaminian i nadaje się do obróbki termicznej powyżej 100st
14 stycznia 2012, 19:40
mam ten sam słodzik, ale samego używam go tylko do ciast na zimno(sernki desery itp), do takich do pieczenia daje poł/pół z brążowym cukrem, wtedy wychodzi, no chyba ze w przepisie jest podany "słodzik w proszku" to wtedy nie daje cukru w ogóle.
- Dołączył: 2009-01-24
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 8559
14 stycznia 2012, 20:01
piekłam z mim biszkopt, wyszedł rewelacyjnie, nawet na cukrze tak mi nie smakował jak tamten i czasem robię ciasteczka z nim, ale np do słodzenie cieczy się nei nadaję w sensie kisiel posłodzony nim jest niesłodki