- Dołączył: 2011-08-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 163
11 stycznia 2012, 12:25
Pytanie dość banalne wiem, ale czy macie jakies patenty na to by sie jogurt nie ważył???
dziś robiłam kurczaka z papryką konserwową...wszystko ładnie udusiłam i chciałam ogarnąć wszystko łyzką jogurtu...i co i dupa....
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
11 stycznia 2012, 12:36
Ja czytalam,ze im mniej % tluszczu tym wieksze prawdopodobienstwo,ze sie zwazy...
11 stycznia 2012, 12:46
ja odbieram część sosu "surowego" do oddzielnego pojemniczka, dodaje jogurt mieszam i to wlewam do rondelka, jak to się zważy, to odlewam sos do pojemnika i blenduje go, wtedy jest super :)
- Dołączył: 2012-01-11
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 5
11 stycznia 2012, 12:50
ważne, żeby nie wlewać go do wrzątku. więc zdejmij garnek z ognia, poczekaj chwilę i dopiero wlej jogurt/śmietanę. możesz też pomieszać go z kilkoma łyżkami tego co w garnku - zaupy, sosu itd i dopiero taką miksturę wlewać powolutku.
- Dołączył: 2009-01-10
- Miasto: Jersey
- Liczba postów: 175
11 stycznia 2012, 12:57
Po lyzce sosu wlewam do garnuszka z jogurtem i mieszam , tak aby konsystencja byla pol na pol :) A nastepnie wlewam to garnka :)
- Dołączył: 2011-04-12
- Miasto: Gdzie Daleko
- Liczba postów: 163
11 stycznia 2012, 12:57
Nie wiem jak z jogurtem, ale kiedyś do śmietany dodawałam troszkę soli mieszałam potem dolewałam gorącej potrawy i taką gładką miksturę wlewałam do zupy lub sosu. Spróbuj może zadziała na jogurt.
Ps. wszystko co mroziłam z jogurtem lub śmietaną po rozmrożeniu jadł pies
![]()
wszystko było zważone...
11 stycznia 2012, 13:00
Jogurt zawsze sie zwazy ma za malo tluszczu.... chyba ze dodasz smietane do niego ale to juz lepiej uzyc samej smietany 12..
- Dołączył: 2011-08-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 163
11 stycznia 2012, 14:17
MsChilli100 napisał(a):
ważne, żeby nie wlewać go do wrzątku. więc zdejmij
z ognia, poczekaj chwilę i dopiero wlej
możesz też pomieszać go z kilkoma łyżkami tego co w
- zaupy, sosu itd i dopiero taką miksturę wlewać
ok spróbuje jutro twojej metody....robiłam wprost odwrotnie....hmm dzieki za pomysły ludzie:))
11 stycznia 2012, 15:51
trzeba wyrównać temperatury żeby się ni cięło .... dlatego do jogurtu dołóż troszkę tego co masz zamiar nim zaciągnąć tak jak pisali poprzednicy :)
- Dołączył: 2007-06-19
- Miasto: Chicago
- Liczba postów: 8484
12 stycznia 2012, 20:03
Zgadzam się z poprzedniczką, albo po prostu odstawić z ognia, odczekać chwilę i dopiero dodać jogurt i juz nie gotować.