Temat: śniadanie - pomoc

Witam, chciałam zapytać czy macie jakieś pomysły na smaczne śniadania. Ciągłe kanapki, jajecznice i płatki z mlekiem oraz twarożki mi się znudziły a chciałabym zjeść coś bardziej pożywnego i sycącego ponieważ ok 1-2godzin po śniadaniu w szkole jestem strasznie głodna ! Z góry oznajmiam, że owsianka odpada bo jej bardzo nie lubię ! 
hm....tosty z srerm zółtym?? ;> pychaaa
Ja jem jogurt naturalny z kawałkami owoców i jakimiś płatkami np. owsiane.
albo lepiej tosty z warzywami, jak już jesteśmy przy tostach :) razowy chleb tostowy, cienko sera i pomidor, ogórek, kukurydza - co tam znajdziesz (mój facet uwielbia tosty z kiszoną kapustą i szczypiorkiem, wersja dla odważnych)
Pasek wagi

Jokerka21 napisał(a):

zupa mleczna?

zupa mleczna odpada, toleruję mleko tylko z płatkami i w postaci kakaa no i w jogurtach .. :\ 
ja od trzech dni jem testy z zółtym serem, bo na mięso patrzeć nie mogę :( no chyba, że zamiast chudej wędliny zobaczyłabym salceson albo boczek :d
Pasek wagi
a ile masz czasu by przygotować sobie śniadanie? możesz zrobić omlet,placuszki z owocami, pasty rybne, jajeczne...
Pasek wagi
ok 15 minut na przygotowanie 
ooo ja mam ; D 
1. zetrzyj sobie na tartce jablko/a, przelej do jakiegos radelka i "gotuj" razem z cynamonem. potem polacz z platkami owsianymi, poczekaj az troche napuchnac i smacznego ; D mzona tez dodac rodzynek, ale strasznie slodkie jest. dziwne, ale naprawde smaczne ; D 
2. ser bialy z naturalnym i dzemem (moj faworyt ; D) 
3. surowka z pekinki z jakims miesem (niby wyglda jak obiad, ale czemu by nie zjesc tego na sniadanie? zrob salatke poprzedniego dnia wieczorem i rano tlyko wszamac)
niby normalne zarcie, ale jakas odmiana od chleba i jajek jest

placek otrębowo-serowy z jogurtem/dżemem/ miodem/owocami czy czym tam chcesz.

3 łyżki otrąb, 1 jajko lyżka (duuuża) serka homo lub twaróg, mieszasz czekasz aż napęcznieje i wylewasz na patelnię.

wychodzi taki dość spory i wysoki placek, jesz z czym chcesz,

 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.