Temat: zakwaśny gulasz

właśnie robiłam gulasz z wieprzowiny, sos zaprawiłam ze śmietany i mąki, starsznie wyszedł kwaśny, czy to przez śmietane?? co zrobić żeby nie był taki kwaśny??

nie mam w domu ani słodkiej śmietany, ani mleczka kokosowego czy kandyzowanego:/
A jaką dodałaś śmietanę?
może przeterminowana była ? 

ja bym wyjęła mięsko, i sos zrobiła jeszcze raz, kup w proszku gulaszowy ,zeby był podobny posmak i jeszcze raz zrób sos :))

spoko spoko :D Każdemu zdarzają się czasami awaryjne sytuacje w kuchni! :) :D
kwaśną 18%, jestem za granicą, innych tu nie mają:/
hehe jak to innych nie mają :D

ja myślałam,że tam jest high life a widzę,że gorzej niż u nas w PRL'u :D
słyszałam ,że do kwaśnych zup(pomidorowej,kapuśniaku) powinno się dodać łyzeczkę cukru bo to pokreśla smak , może na gulasz też to pomoże
lub słodkiej papryki
akurat po śmietanie raczej nie stwierdze że jest gorzej niż w PRL-u napewno mają lepiej, ale oni wszystko gotowe kupują, więc mają albo słodką śmietane z której można zrobić bitą śmietanę albo kwaśną a nie tak jak u Nas wybór, poprostu u Nas się gotuje a tu kupują gotowe, stać ich. ziemniaki też już obrane kupują:D
a to Leniuchy ! :D
a to gdzie mieszkasz?
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.