- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1099
10 stycznia 2012, 13:43
właśnie robiłam gulasz z wieprzowiny, sos zaprawiłam ze śmietany i mąki, starsznie wyszedł kwaśny, czy to przez śmietane?? co zrobić żeby nie był taki kwaśny??
nie mam w domu ani słodkiej śmietany, ani mleczka kokosowego czy kandyzowanego:/
- Dołączył: 2011-09-05
- Miasto: Lębork
- Liczba postów: 2392
10 stycznia 2012, 13:48
może przeterminowana była ?
ja bym wyjęła mięsko, i sos zrobiła jeszcze raz, kup w proszku gulaszowy ,zeby był podobny posmak i jeszcze raz zrób sos :))
spoko spoko :D Każdemu zdarzają się czasami awaryjne sytuacje w kuchni! :) :D
- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1099
10 stycznia 2012, 13:48
kwaśną 18%, jestem za granicą, innych tu nie mają:/
- Dołączył: 2011-09-05
- Miasto: Lębork
- Liczba postów: 2392
10 stycznia 2012, 13:51
hehe jak to innych nie mają :D
ja myślałam,że tam jest high life a widzę,że gorzej niż u nas w PRL'u :D
- Dołączył: 2009-03-11
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 1257
10 stycznia 2012, 13:56
słyszałam ,że do kwaśnych zup(pomidorowej,kapuśniaku) powinno się dodać łyzeczkę cukru bo to pokreśla smak , może na gulasz też to pomoże
- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1099
10 stycznia 2012, 13:58
akurat po śmietanie raczej nie stwierdze że jest gorzej niż w PRL-u napewno mają lepiej, ale oni wszystko gotowe kupują, więc mają albo słodką śmietane z której można zrobić bitą śmietanę albo kwaśną a nie tak jak u Nas wybór, poprostu u Nas się gotuje a tu kupują gotowe, stać ich. ziemniaki też już obrane kupują:D