Temat: Pekińska

Znacie jakieś fajne przepisy z kapustą pekińską w roli głównej? 
Wszystkie tradycyjne typu: pomidor, kukurydza itp już mi się przejadły. I chciałabym spróbowac czegoś nowego.  
Smażona z cebulą i szynką, na oliwie z oliwek.
Pasek wagi

fraupilz napisał(a):

Smażona z cebulą i szynką, na oliwie z oliwek.

--musze spróbować ;))




pekińska (tylko ta zielona część), ananas z puszki (pokrój), kukurydza, wiórki selera, ze 3 zupki chińskie (sam makaron suchy, bez wody i przypraw), sół, pieprz, majonez - wychodzi wielka micha na kilkanaście osób , w której składniki bez majonezu mają 1000 kcal (kiedyś oszacowałam)
Pasek wagi
ja jem z chlebem i masłem czsonkowym.
Ja polecam zasmażaną (gotowana) z marchewka i odrobiną cebuli (ja akurat nie przepadam za cebulą) i koperkiem. Pycha! :)
Pasek wagi
Pekińska
Ogórek zielony
Pomidor
Ogórek kiszony
Rzodkiewka
Ser typu feta
Mniaaam
Pasek wagi

Pekińska, sporo jabłka w kostkę i koperek z jogurtem, solą, pieprzem.

Kapusta, papryka czerwona, mandarynki lub pokrojone pomarańcze, sos winegrette.

Wersja bogatsza: kapusta, brzoskwinie z puszki, namoczone rodzynki, sos z jogurtu i curry, może być trochę majonezu.

Najlepsza według mnie:
pekińska
pomidory
cebula (opcjonalnie)
wędzony łosoś
ser feta
a do tego jakiś sosik - własnej roboty lub z torebki

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.