- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
3 stycznia 2012, 18:27
Pochwalcie się, chce abyście podawaly wasze przepisy i pomysly na dania ktore spozywacie w czasie waszej dietki gdyż np.mi brakuje juz pomyslow co jesc np.na obiad i moze ktos ma jakies fajne pomysly Watek tez zwiazny jest z dietą a wiec wrzucam tu. No to moze ja podam mój przepisik: Pierś z kurczaka miksuje blenderem (wcześniej drobno pokroić),
dodaje drobno posiekaną cebulke, papryke, pieczarki, przyprawy.
Wszystko do miski, dodaje jajko lub same białko( żółtko można wieczorem wykorzystać jako maske na włosy).
Gotuje we wrzątku kilka min.
I sos do tego: woda + przcier pomidorowy+wegetka, przyprawy.
Można podawać z grilowaną papryką, cukinią, pieczakami lub gotowanymi warzywami na parze.
3 stycznia 2012, 18:29
3 stycznia 2012, 18:41
200g łososia surowego bez ości i skóry
100g czerwonej fasoli z puszki
1 mała cebulka
ząbek czosnku
szczypta mielonego chilli
mielona papryka
sól, pieprz
2 łyżki oleju
Łososia i czerwoną fasolę zmielić - najlepiej przez maszynkę, chociaż ja to robię blenderem. Dodać posiekany/zmiażdżony czosnek i przyprawy.
Na łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulkę. Dodać ją do masy rybnej.
Resztę oleju dolać również do masy.
Uformować 4 kotlety. Smażyć je/grillować bez tłuszczu po kilka minut z każdej strony.
2 papryki
50g kaszy jęczmiennej
80g piersi z kurczaka
garść kiełek na patelni
oliwa/olej - łyżka
curry
sól, pieprz
Paprykom ścinami górę, wydrążamy środki.
Kaszę jaglaną gotujemy al dente. Studzimy.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy curry. Podsmażamy na oliwie/oleju. Pod koniec smażenia dodajemy kiełki na patelnię.
Kaszę, kurczaka, kiełki, sól, pieprz mieszamy w misce. Gotowym farszem napełniamy papryki.
Tak przyszykowane papryki parujemy aż zmiękną - około 20 minut.
200g makaronu spaghetti
3 łyżki oliwy z oliwek
czosnek
1 ostra papryczka
natka pietruszki
Makaron ugotować al dente.
Ostrą papryczkę razem z czosnkiem podsmażyć lekko na oliwie z oliwek. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Doprawić solą. Posypać natką pietruszki.
Można podawać z czerwonym winem.
Smacznego.
To są tylko przykłady. Więcej na moim blogu kulinarnym: kamila19851.blox.pl
Nie wszystko nadaje się na dietę, ale można zawsze jakieś smakołyki wynaleźć
3 stycznia 2012, 18:47
Ymm, co za odzew.
Super, piszcie.
3 stycznia 2012, 18:58
3 stycznia 2012, 19:04
3 stycznia 2012, 19:14
3 stycznia 2012, 22:43
Jak ktos lubi drobiowa watrobke.....na teflonowej patelni bez tluszczu lekko obsmazamy(tak aby sie sciela),dodajemy cebulke i podlewamy woda.Przykrywamy pokrywka i dusimy okolo 10 min.,doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Do naturalnego jogurtu wciskamy dwa zabki czosnku i rwiemy listki miety,polewamy watrobke i danie gotowe....pychotka,i syci,Smacznego
7 stycznia 2012, 10:02
8 stycznia 2012, 00:43
Edytowany przez formaprzetrwalnikowa 8 stycznia 2012, 15:23