Temat: Masa makowa

Została mi po świętach puszka masy makowej, jak mogę ją wykorzystać?
:)
jedyne co przychodzi mi do glowy to makownik lub na obiad kluski z makiem..
Pasek wagi
albo moze zwinac w ciescie francuskiem ?
Pasek wagi
ja robie zawsze z taką masą makowiec zawijany , pycha:)

anetah1 napisał(a):

ja robie zawsze z taką masą makowiec zawijany , pycha:)

o to poproszę przepis:))
co jeszcze mogę sporządzić z tej masy?
Masa ma długą datę ważności zazwyczaj, więc może wystarczy na przyszły rok ;d

Enough66 napisał(a):

Masa ma długą datę ważności zazwyczaj, więc może
na przyszły rok ;d
niestety nie, już sprawdzałam;)

Och, to oddaję temat w ręce znajomych maku, bo ja to z makowcem nie zawsze dobrze żyję ;P
http://mojewypieki.blox.pl/2007/12/Makowiec-zawijany.html

tu masz przepis, tylko że dodaj już gotową masę makową, do której nie dodajesz białek, tylko masę, zawsze się udaje i jest pyszny;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.