- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
1 stycznia 2012, 10:11
Została mi po świętach puszka masy makowej, jak mogę ją wykorzystać?
:)
- Dołączył: 2006-01-10
- Miasto: Moje Miejsce Na Ziemi
- Liczba postów: 4069
1 stycznia 2012, 10:16
jedyne co przychodzi mi do glowy to makownik lub na obiad kluski z makiem..
- Dołączył: 2006-01-10
- Miasto: Moje Miejsce Na Ziemi
- Liczba postów: 4069
1 stycznia 2012, 10:17
albo moze zwinac w ciescie francuskiem ?
- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1099
1 stycznia 2012, 10:20
ja robie zawsze z taką masą makowiec zawijany , pycha:)
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
1 stycznia 2012, 10:45
co jeszcze mogę sporządzić z tej masy?
- Dołączył: 2011-01-20
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 518
1 stycznia 2012, 10:49
Masa ma długą datę ważności zazwyczaj, więc może wystarczy na przyszły rok ;d
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
1 stycznia 2012, 10:53
Enough66 napisał(a):
Masa ma długą datę ważności zazwyczaj, więc może
na przyszły rok ;d
niestety nie, już sprawdzałam;)
- Dołączył: 2011-01-20
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 518
1 stycznia 2012, 10:58
Och, to oddaję temat w ręce znajomych maku, bo ja to z makowcem nie zawsze dobrze żyję ;P
- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1099
1 stycznia 2012, 10:54
http://mojewypieki.blox.pl/2007/12/Makowiec-zawijany.html
tu masz przepis, tylko że dodaj już gotową masę makową, do której nie dodajesz białek, tylko masę, zawsze się udaje i jest pyszny;)