- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
31 grudnia 2011, 11:34
Chciałabym zrobić nieduży tort, nigdy sama nie robiłam także proszę was o pomoc:)
mam do dyspozycji z podstaw:
-biszkopt gotowy
-krem ajerkoniakowy
-krem krówka
dodatkowo mam: bitą śmietanę, masę makową, orzechy, kakao, aromat migdałowy, pomarańczowy....
jak to wykonać po kolei??
(teoretycznie wiem, lecz wolę się upewnić żeby nie zepsuć;) dziękuje:*
Edytowany przez owsiankaa 31 grudnia 2011, 11:40
31 grudnia 2011, 11:51
Jeśli masz jeden duży biszkopt to przekrój go na trzy placki, przełóż go kremem krówkowym, a do jednej części dodaj orzechów :D,
31 grudnia 2011, 12:24
te kremy sklepowe wydaja mi sie sztuczne, lepsza chyba kremowka ze smietan fixem i z cukrem pudrem
biszkopt nasaczyc delikatnie, wylozyc np owocami i na to krem i posypac np orzechami posiekanymi
4 stycznia 2012, 09:17
śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem ja kupuję z piątnicy ,biszkopt przekroić na 3 placki najpierw posmarować bitą smietaną wymieszaną z kakao,druga warrstwa to masa krówkowa ,trzecia bita śmietana i na wierz zrobić polewę jesli masz margarynę to ropuścicć kakao i posypać orzechami.a biszkopty możesz nasączyć odrobiną wody wymieszaną z aromatem