Temat: Torcik

Chciałabym zrobić nieduży tort, nigdy sama nie robiłam także proszę was o pomoc:)
mam do dyspozycji z podstaw:
-biszkopt gotowy
-krem ajerkoniakowy
-krem krówka

dodatkowo mam: bitą śmietanę, masę makową, orzechy, kakao, aromat migdałowy, pomarańczowy....

jak to wykonać po kolei??
(teoretycznie wiem, lecz wolę się upewnić żeby nie zepsuć;) dziękuje:*
Jeśli masz jeden duży biszkopt to przekrój go na trzy placki, przełóż go kremem krówkowym, a do jednej części dodaj orzechów :D,

te kremy sklepowe wydaja mi sie sztuczne, lepsza chyba kremowka ze smietan fixem i z cukrem pudrem

biszkopt nasaczyc delikatnie, wylozyc np owocami i na to krem  i posypac np orzechami posiekanymi

śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem ja kupuję z piątnicy ,biszkopt przekroić na 3 placki najpierw posmarować bitą smietaną wymieszaną z kakao,druga warrstwa to masa krówkowa ,trzecia bita śmietana i na wierz zrobić polewę jesli masz margarynę  to ropuścicć kakao i posypać orzechami.a biszkopty możesz nasączyć odrobiną wody wymieszaną z aromatem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.