- Dołączył: 2010-04-06
- Miasto: malmo
- Liczba postów: 1009
28 grudnia 2011, 20:05
Otóż kupiłam ok. 20 dag brzuszków z łososia i nie za bardzo wiem co mogę jeszcze z nimi zrobić oprócz dodania ich do sałatki?
Myślicie że da się coś na ciepło z nimi przygotować? Po świątecznych, zimnych potrawach mam ochotę na ciepłe dania
.
28 grudnia 2011, 20:10
Wedzone?
Ja jadłam wedzone same bez niczego;p
- Dołączył: 2010-04-06
- Miasto: malmo
- Liczba postów: 1009
28 grudnia 2011, 20:13
Tak, tak dokładnie wędzone.
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
28 grudnia 2011, 20:15
wędzone najlepiej zjeść w formie pasty - są bardzo tłuste, więc łatwo sie rozsmarowują
jeśli na ciepło to może jako farsz do naleśników lub tortilli
- Dołączył: 2009-02-26
- Miasto: Antarktyda
- Liczba postów: 2666
28 grudnia 2011, 20:15
Nie wiem, czy by Ci to posmakowało, ale ja przyrządzam je z warzywami na patelnię, podsmażam na patelni, dodaję mieszankę warzyw, czasem dodatkowo cebulę, paprykę, doprawiam ziołami prowansalskimi, bazylią, chili, pieprzem. Czasem robię sobie taki obiad, warzywa z brzuszkami łososia, do tego pomidor z oliwą, octem winnym i bazylią. Robiłam też jajecznicę i omlet z brzuszkami, papryką, kukurydzą, pomidorem, cebulą, pieczarkami, do omletu dodatkowo keczup.
- Dołączył: 2010-04-12
- Miasto:
- Liczba postów: 1360
1 stycznia 2012, 20:37
Z pastą byłyby dobre, wymieszane np. z twarogiem.
- Dołączył: 2011-11-15
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 974
1 stycznia 2012, 20:39
Ja jem zawsze na kanapkę z jajkiem-pycha.
- Dołączył: 2008-03-03
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 9897
3 stycznia 2012, 10:30
są bardzo dobre na ciepło :)