Temat: Co z brzuszkami łososia?

Otóż kupiłam ok. 20 dag brzuszków z łososia i nie za bardzo wiem co mogę jeszcze z nimi zrobić oprócz dodania ich do sałatki?

Myślicie że da się coś na ciepło z nimi przygotować? Po świątecznych, zimnych potrawach mam ochotę na ciepłe dania .

Wedzone?
Ja jadłam wedzone same bez niczego;p
Tak, tak dokładnie wędzone.
wędzone najlepiej zjeść w formie pasty - są bardzo tłuste, więc łatwo sie rozsmarowują
jeśli na ciepło to może jako farsz do naleśników lub tortilli
Nie wiem, czy by Ci to posmakowało, ale ja przyrządzam je z warzywami na patelnię, podsmażam na patelni, dodaję mieszankę warzyw, czasem dodatkowo cebulę, paprykę, doprawiam ziołami prowansalskimi, bazylią, chili, pieprzem. Czasem robię sobie taki obiad, warzywa z brzuszkami łososia, do tego pomidor z oliwą, octem winnym i bazylią. Robiłam też jajecznicę i omlet z brzuszkami, papryką, kukurydzą, pomidorem, cebulą, pieczarkami, do omletu dodatkowo keczup.

Kwiecwa  ale powiedz mi dobre są takie na ciepło? Zmienia się ich smak czy coś?

Ja też jem bez niczego, a spróbuj jeden podgrzać i zobaczysz jak smakuje, sama jestem ciekawa
Pasek wagi
Z pastą byłyby dobre, wymieszane np. z twarogiem. 
Ja jem zawsze na kanapkę z jajkiem-pycha.
Pasek wagi
są bardzo dobre na ciepło :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.