- Dołączył: 2011-06-08
- Miasto: Monachium
- Liczba postów: 414
25 grudnia 2011, 22:06
Witam was serdecznie moje drogie.
Na gwiazdkę od siostry dostałam parowar firmy zelmer, rozpakowałam ładnie położyłam w kuchni i nie wiem co dalej :P
Może polecicie jakąś stronę z dietetycznymi przepisami na parowar albo książkę z przepisami.Powiem szczerze, że chciałabym tego używać ale nie wiem jak się do tego zabrać. Pomóżcie :)
- Dołączył: 2011-12-11
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 73
25 grudnia 2011, 22:18
Bierzesz brokułki, łososia - grzejesz tak ok 30min, łososia polewasz sokiem z cytryny a brokułki polewasz jogurtem naturalnym z czosnkiem
- Dołączył: 2011-12-15
- Miasto: Gniezno
- Liczba postów: 1629
25 grudnia 2011, 22:40
uwielbiam to urządzenie, kupiłam w lipcu po spotkaniu z dietetykiem i po prostu sie zakochałam. Warzywa są chrupiące, maja ladny kolor i smak bez przypraw ( nie sole) dodaję świeże zioła np. koperek, ryba typu sola, łosoś, miruna robie w 15 góra 20 minut, warzywa nie mrożone ok 20min, mrożone ździebko dłużej, kurczak, pierś w paskach 20 całe udko 30 min.
- Dołączył: 2011-11-19
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 551
29 grudnia 2011, 17:27
- Dołączył: 2011-11-19
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 551
29 grudnia 2011, 17:27
- Dołączył: 2011-12-14
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 109
30 grudnia 2011, 14:10
Ja polecam różnego rodzaju pulpeciki na parze. Bierzesz mięso mielone z indyka, mieszasz z dodatkami typu zioła, cebulka, marchewka...co ci przyjdzie do głowy :) formujesz pulpeciki i dajesz na parę. proste i pożywne :)
- Dołączył: 2009-11-21
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1520
31 grudnia 2011, 03:32
Jajka na twardo! Jestem fanką jajek z parowara - maja zdecydowanie inny smak
Ja trzymam takie jajko w urządzeniu ok. kwadransa, ale to od firmy zapewne zalezy - może i po 10 minutach będzie twarde ;)