Temat: Pomóżcie odratować obiad-proszę

Kupiłam przyprawę do indyka z kotany. Na tyle jest przepis na medialony z indyka w sosie grzybowym. Pisze żeby przygotowane medialony natrzeć przyprawą do indyka, powoli smażyć na maśle z obu stron 3 minuty i zdjąć z patelni. Posiekać grzyby, cebulę i podsmazyc na pozostalym sosie (jakim pozostałym? przeciez żadnego sosu nie mam?! ;/) dodac śmietanę , przyprawę do indyka i krótko podgotować. Na koniec dodać szczypiorek i medalionyz  indyka podlać sosem grzybowym

Mam usmazone te medalione, posiekaną cebule i pieczarki i nie wiem co teraz robic..;/ co z tym sosem. 
Na innych stronach pisze zeby na bulionie to zrobic a ja nawet nie mam produktow do tego.
im chyba chodzi o ten sos ze smazenia
ja bym wrzuciła to na ta patelnie z tym tłuszczem na którym robiłaś medaliony.... przyprawiła i dusiła tak długo aż zmieknie... poddlewając odrobiną wody co jakiś czas... grzyby i cebula wypuszczą dużo soków i powstanie sosik...
Pasek wagi
i do tego sosu dodać tą smietanę? 
a czy mogę zastapic smietaną jugortem naturalnym?
rany dziękuje za pomoc!

tak... potem dodaj tą smietanę....
ewentualnie jogurt tylko już nie gotuj bo się zważy.... czyli na wyłaczonym gazie....
spróbuj i dopraw.....
Pasek wagi
z jogurtu nic Ci nie wyjdzie bo się odzieli serwatka z wodą i będą grudki

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.