- Dołączył: 2011-03-08
- Miasto: Bytom
- Liczba postów: 778
13 grudnia 2011, 15:23
Kupiłam przyprawę do indyka z kotany. Na tyle jest przepis na medialony z indyka w sosie grzybowym. Pisze żeby przygotowane medialony natrzeć przyprawą do indyka, powoli smażyć na maśle z obu stron 3 minuty i zdjąć z patelni. Posiekać grzyby, cebulę i podsmazyc na pozostalym sosie (jakim pozostałym? przeciez żadnego sosu nie mam?! ;/) dodac śmietanę , przyprawę do indyka i krótko podgotować. Na koniec dodać szczypiorek i medalionyz indyka podlać sosem grzybowym
Mam usmazone te medalione, posiekaną cebule i pieczarki i nie wiem co teraz robic..;/ co z tym sosem.
Na innych stronach pisze zeby na bulionie to zrobic a ja nawet nie mam produktow do tego.
13 grudnia 2011, 15:25
im chyba chodzi o ten sos ze smazenia
- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 17175
13 grudnia 2011, 15:26
ja bym wrzuciła to na ta patelnie z tym tłuszczem na którym robiłaś medaliony.... przyprawiła i dusiła tak długo aż zmieknie... poddlewając odrobiną wody co jakiś czas... grzyby i cebula wypuszczą dużo soków i powstanie sosik...
- Dołączył: 2011-03-08
- Miasto: Bytom
- Liczba postów: 778
13 grudnia 2011, 15:31
i do tego sosu dodać tą smietanę?
a czy mogę zastapic smietaną jugortem naturalnym?
rany dziękuje za pomoc!
- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 17175
13 grudnia 2011, 15:35
tak... potem dodaj tą smietanę....
ewentualnie jogurt tylko już nie gotuj bo się zważy.... czyli na wyłaczonym gazie....
spróbuj i dopraw.....
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
13 grudnia 2011, 15:52
z jogurtu nic Ci nie wyjdzie bo się odzieli serwatka z wodą i będą grudki