Temat: co myslicie o takiej salatce?? :D

Ma tylko ok 320kcal. Bardzo smaczna i co najwazniejsze sycaca!!! ::D:D:D A wiec jest to salatka z piersi indyka 100g, kus-kus 50g ugotowanego (czyli ok 35g suchego),  jogurtu naturalnego 2% (pol malego kubeczka czyli ok 3 lyzek), pomidora, salaty lodowej, koperku i pieprzu czarnego.

Kroimy pomidora i salate jak do salatki. Indyka kroimy w kostke lub paski. Na patelnie wlewamy troche wody i gotujemy indyka. Kiedy juz sie ugotuje dolewamy troche wody i wsypujemy kus kus, gotujemy pare chwilek az kus kus namieknie :D. Kiedy juz sie ugotuje indyka z kus kusem kladziemy na salatce z salaty i pomidora. Do malego kubeczka wkladamy jogurt naturalny i posiekany koperek... mieszamy i polewamy tym reszte skladnikow. Wszystko pieprzymy i zjadamy !!! :D:D:D....

Co o tym myslicie? Zmienilybyscie cos??? :D:D:D

Mmmmmmmmmm :P
Pasek wagi
ja bym dodała więcej przypraw, jakieś chili, sól mięso bym potrzymała pół godziny w przxyprawach sypkich, bez oleju. Nie wiem, jałowe to dla mnie, ale ja lubię ostre i wyraziste jedzenie

nesja napisał(a):

ja bym dodała więcej przypraw, jakieś chili, sól mięso
potrzymała pół godziny w przxyprawach sypkich, bez
Nie wiem, jałowe to dla mnie, ale ja lubię ostre i
jedzenie
wiesz co ten indyk jak go kupilam juz byl przyprawiony wiec byl okej ale ja ogolnie lubie delikatne smaki... Wydaje mi sie jednak ze ta salatka sprawdzi sie w roznych wersjach smakowych hehe

Sałatka wygląda na smakowitą. Myślę, że indyka mogłaby też z powodzeniem zastąpić pierś z kurczaka
ok, ale dla mnie byłaby za mało wyrazista ;)
Pasek wagi

nesja napisał(a):

ja bym dodała więcej przypraw, jakieś chili, sól mięso
potrzymała pół godziny w przxyprawach sypkich, bez
Nie wiem, jałowe to dla mnie, ale ja lubię ostre i
jedzenie


Pasek wagi
sałatka brzmi niezle...wypróbuje jeszcze dzi na obiad, aczkolwiek zmodyfikuję nico i dodam więcej ziół. Geneneralnie bardzo fajny pomysł,,,,dzieki.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.