- Dołączył: 2011-09-04
- Miasto: Jaworzno
- Liczba postów: 2213
12 grudnia 2011, 12:05
Zacznę od tego, że bardzo nie lubię wyrzucać jedzenia. A zwłaszcza zdrowego i przydatnego do spożycia.
A mam w lodówce 16 kubeczków musu brzoskwiniowo-bananowo-truskawkowego.
I nikt tego nie chce u mnie jeść.
Mam zatem pytanie: jak to spożytkować?
Czy macie pomysł na jakiś placek czy deser dla całej rodziny na bazie tych deserków.
P.S. Nie chcę, żebyście pomyśleli sobie, że jestem niegospodarna. Te musy dostałam.
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
12 grudnia 2011, 12:15
Moze zrob ciasto"plesniak"i zuzyj mus do niego?Przepis znajdziesz w necie.
- Dołączył: 2011-08-08
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 3525
12 grudnia 2011, 12:16
zjedz ze słoika, są pyszne! :D
- Dołączył: 2010-05-12
- Miasto: Między Niebem A Ziemią
- Liczba postów: 4746
12 grudnia 2011, 12:21
daj jako nadzienie do naleśników - możesz je wymieszac z twarogiem.Ja uwielbiam te musy z serkiem wiejskim
Edytowany przez ..justine.. 12 grudnia 2011, 12:20
12 grudnia 2011, 12:32
ja tez jem z serkiem wiejskim :)
Edytowany przez coraz.bardziej.piekna 12 grudnia 2011, 12:30
- Dołączył: 2011-09-04
- Miasto: Jaworzno
- Liczba postów: 2213
12 grudnia 2011, 12:43
A ja to próbowałam z jogurtem naturalnym jeśc ale jakoś nie bardzo mi smakuje.
- Dołączył: 2011-09-04
- Miasto: Jaworzno
- Liczba postów: 2213
12 grudnia 2011, 12:47
Poszukałam tego ciasta Pleśniak. Nazwa niezbyt zachęcająca hehehe ale wygląda smakowicie.
- Dołączył: 2009-04-24
- Miasto: Austria
- Liczba postów: 1554
12 grudnia 2011, 12:46
do ryzu na mleku dodac albo z kasza manna zjesc
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
12 grudnia 2011, 19:46
WielkaPanda jest naprawde pyszne to ciasto.A nazwy sa w sumie rozne,oprocz "plesniak"nazywaja go tez niekiedy"skubaniec"
- Dołączył: 2010-04-29
- Miasto: Mmmm
- Liczba postów: 1069
12 grudnia 2011, 19:54
Wymieszaj z tężejącą galaretką np. cytrynową i wylej na biszkopt. Na to przed podaniem bita śmietana, albo masa na bazie serka lub jogurtu - też z galaretką.