Temat: Pieczone jabłka-polecam

wrzucam do piekarnika jabłka na jakies 30-40 minut i wyjmuję ciepły, pachnący, rozgrzewający posiłek który uwielbiam i  który kojarzy mi się z dzieciństwem u dziadków na wsi. Ten zapach w całym domu roznosił się nieziemsko..........

aha.
Pieczone jabłka są pyszne, ale nigdy nie wiem kiedy je wyciągnąć z piekarnika ;/
Pasek wagi
Do jablek dajesz maslo?
mmm, pycha :) przy ilu stopniach piekłaś?

nic nie dodaję, piekę na 180 stopniach, nie odmierzam dokładnie czasu, zależy od wielkości jablek, wyjmuję z piekarnika "na oko"

p.s. zdjęcie zapozyczyłam z netu - moje jablka jeszcze się pieką

pyszne są <3 tylko ja wsadzam do środka żurawinę :))

FlatStanley napisał(a):

Do jablek dajesz maslo?


po co do jabłek masło


Pasek wagi
ja daje do środka miód, orzechy/migdały lub żurawinkę:)
ja ostatnio zrobilam pieczone jablka nadziewane zurawina i prazonymi orzechami, wyszly pyszne 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.