2 grudnia 2011, 15:10
U mnie w domu to ciagle tylko pomidorowa (z ryzem/makaronem) lub ogorkowa (dzieci uwielbiaja), czasem jarzynowa, grzybowa, szczawiowa lub barszcz bialy lub czerwony; ja najbardziej z tych wszystkich lubie szczawiowa - ale znow m i dzieci nie lubia! a jaka jest Wasza ulubiona zupa? moze ktos podzieli sie jakims fajnym przepisem na jakas inna niz juz wymienione zupy? z gory wielkie dzieki:)
- Dołączył: 2010-10-25
- Miasto: Międzyrzecz
- Liczba postów: 116
2 grudnia 2011, 16:57
oj ogórkowa to jest to ,ale jak najkwaśniejsza mniam ,pomidorowa z ryżem rosół ,jarzynowa szczawiowa,
tylko czemu zupy tak muszą tuczyć eh można co prawda ugotować to samo na wodzie i kostce rosołowej co by mniej tucząca była ,ale to juz nie ten smak co na mięsku czy kosteczkach
- Dołączył: 2010-01-19
- Miasto: Jarosław Neapol
- Liczba postów: 1337
2 grudnia 2011, 17:04
u mnie tez pomidorowa króluje bo corcia uwielbia lubimy tez krupnik barszcz ukrainski rosołek z makaronem zupa krem z kalafiorem
2 grudnia 2011, 17:19
wszelkiego rodzaju kremy, pomidorowki, ogorkowe, grochówkaa!!♥♥♥
- Dołączył: 2008-12-21
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5682
2 grudnia 2011, 17:45
- meksykańska (rosołek, fasola czerwona, kukurydza, papryka czerwona, pierś z kurczaka lub indyka, przyprawy)
- krem z dyni z grzankami
- krem z cukini
- krem z brokułów
2 grudnia 2011, 17:55
porowo-ziemniaczana, albo warzywna z owocami morza :P
- Dołączył: 2011-04-18
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 3612
2 grudnia 2011, 18:20
pomidorowa na ostro(z wiejskimi pomidorami a nie na koncentracie)
klopsowa(!)
jej,chyba z 5 lat nie jadłam domowej zupy....
W ogole w domach jada się coraz rzadziej zupy,a jeśli już to robione "na proszkach"-rosol z kostki itp
- Dołączył: 2011-04-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 536
2 grudnia 2011, 18:21
ogórkowa i pieczarkowa
:)
Te dwie najbardziej, bo fanką zup jestem i lubię większość :)
2 grudnia 2011, 18:37
Szczawiowa najlepsza!,grzybowa(z prawdziwych grzybków)i botwinka mmm
- Dołączył: 2009-06-11
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 78
2 grudnia 2011, 18:46
cebulowa na bialeym winie, kukurydziana. Uwielbiam tez zabielac zupy mleczkiem kokosowym (kalorycznym), nadaje aksamitnego smaku i sprawia, ze kazda zupka staje sie "królewska" :)