- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
27 listopada 2011, 21:36
Składniki :
900g małych cukinii
2 cytryny
6 łyżek stołowych oliwy
3 źdźbła mięty
¼ łyżeczki zmielonej kolendry
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyć i osuszyć cukinię. Postrzępić je na paseczki za pomocą noża.
Zagotować posoloną wodę. Zanurzyć w niej nitki cukinii na 1 do 2 min.
Następnie osuszyć. Odciąć delikatnie listki mięty. W misce wymieszać sok
z cytryny z solą, pieprzem i oliwą. Dodać pokrojoną miętę, kolendrę i
posiekany ząbek czosnku. Dobrze wymieszać i zostawić w chłodnym miejscu
na 2 godziny. Zaraz przed podaniem, przyprawić i udekorować resztą
listków mięty.
Edytowany przez LuizzaK 27 listopada 2011, 21:35
27 listopada 2011, 21:35
27 listopada 2011, 21:45