Temat: Pomysł na...pizzerinki-kompletna kaszana

Chcialam dzis zrobić reklamowany nowy produkt Winiary-pomysl na pizzerinki.

Stwierdzam,że to totalne goffno ,jakich malo. Przykładowo miałam dodac do 200ml wody z proszkiem w mniejszym opakowaniu, 1,5szkl mąki i jeśli klei mi się do rąk to dosypać szczypte mąki. Po zmieszaniu wszystkich składnikow robi mi się breja rzadka jak kupa niemowlaka ,dosypałam więc wiecej mąki ,jak na zwykłą pizze. Ciasto powinno rosnąc a nie rośnie,pomimo,ż e w składzie sa suszone drożdze .Jest na cieplej kuchence ok 30min i ani nie drgnęło.Macie jakieś doświadczenie z tym produktem? Ja go osobiscie nie plecam.

Gdzie kupiłaś za 4 zł? O: Ja kupowałam w Carrefourze za 2,40 :)

W sumie kupujesz tylko drożdże z przyprawami i sos. Sos jest naprawdę dobry do pizzy, ale racja, że można to wszystko taniej ogarnąć samemu :)
Pasek wagi

Nie kupiłam :D

 

A widziałam w PSSie więc nie ma się co dziwić hehe.

Pasek wagi
ja wolę sama zrobić spód wg własnego przepisu, wychodzi apetycznie chrupki, jak z włoskiej pizzerii, piekę na pergaminie, nie smaruję żadnym olejem, żadną oliwą blachy, do ciasta dodaję tylko łyżkę oliwy z oliwek. Ze składników to tradycyjnie gotowane pieczarki, surowa cebula, pierś z kurczaka albo szynka, czasami ananas, ogórek kiszony, ogólnie to, co mi wpadnie do głowy i łączy się w całość. Oczywiście, spód smaruję sosem ze zmiksowanych pomidorów, albo koncentratu z czosnkiem i ziołami z ogrodu. Wychodzi rewelacyjna, o wiele lepsza niż jakieś z kartonu, porównywalna z lepszymi pizzeriami.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.