Temat: napoleonka czy kremówka?

hej, mam zrobić niedługo kremówki i nie za bardzo wiem jaki jest najlepszy na nie przepis, umiem zrobić ciasto francuskie, może użyję mrożonego, mniejsza z tym, ale z kremem jest problem - nie lubię mdłego smaku budyniowego, który mi zazwyczaj wychodzi, jadłam jednak kiedyś pyszne wariacje mojej znajomej - nie chciała mi zdradzić swego sekretu, ale domyślam się, że albo robi wersję z masłem gotowanym w kremie, albo dodaje alkohol, albo krem robi z dodatkiem kremówki (ile?jak?),
może ktoś mi podpowie jakiś przepis choć odrobinę inny niż podstawa (budyń jajeczny+zimne masełko) ?
Ja robię z kremem do karpatki:) Spróbuj.
.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.