- Dołączył: 2010-11-06
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2257
23 listopada 2011, 22:08
hej, mam zrobić niedługo kremówki i nie za bardzo wiem jaki jest najlepszy na nie przepis, umiem zrobić ciasto francuskie, może użyję mrożonego, mniejsza z tym, ale z kremem jest problem - nie lubię mdłego smaku budyniowego, który mi zazwyczaj wychodzi, jadłam jednak kiedyś pyszne wariacje mojej znajomej - nie chciała mi zdradzić swego sekretu, ale domyślam się, że albo robi wersję z masłem gotowanym w kremie, albo dodaje alkohol, albo krem robi z dodatkiem kremówki (ile?jak?),
może ktoś mi podpowie jakiś przepis choć odrobinę inny niż podstawa (budyń jajeczny+zimne masełko) ?
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Olsztyn
- Liczba postów: 777
23 listopada 2011, 22:46
Ja robię z kremem do karpatki:) Spróbuj.
- Dołączył: 2010-04-21
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 1878
23 listopada 2011, 22:44
.
Edytowany przez MissC 23 listopada 2011, 22:46