Temat: Brukselka - co z nią zrobić?

kupiłam wczoraj pół kilo brukselki, bo na pewno jest zdrowa i wartościowa, ale nie wiem co z niej zrobić, żeby było niskokaloryczne. Jakieś sprawdzone przepisy?
ja gotuję i jem do obiadu (do mięsa, ryby)

uwielbiam brukselkę (wcześniej ugotowaną) zapiekana pod serkiem wiejskim z dodatkiem koperku i czosnku granulowanego - dziś mam na kolację;)


albo zapieczona pod jajkiem

zapiekanka z fileta drobiowego/ryby i brukselki
zupka krem jest rewelacyjna-jedna z moich ulubionych, moze byc gotowana do obiadu, na parze, w smietanie, do salatki, pieczone czy zapiekane w piekarniku...przepisow jest milion, poszperaj w necie. osobiscie polecam zupke-krem na wyprobowanie
ja to taką zwykłą ugotowaną "z wody" bym zjadła, bez zadnych dodatków bo własnie tak najbardziej mi smakuje... ew zupkę jarzynową z brukselką
Pasek wagi
no zupka pyszna
robi się zupa krem :)
z masełkiem i bułką tartą:) plus jajeczko sadzone
mozesz zrobic zupe z dodatkami innych warzyw
sama z bulka tarta
albo leczo
sałatkę
w cieście drożdżowym
mozna tez zapiec z serem w piekarniku
lub usmazyc w panierce

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.