- Dołączył: 2009-01-30
- Miasto: Uk
- Liczba postów: 929
14 listopada 2011, 14:11
mam pytanie: jak ugotować pierś z kurczaka?
jak długo gotować, czy mięso musi być wcześniej jakoś przyprawione - jeżeli tak to czym? itp
- Dołączył: 2009-01-24
- Miasto: Radom
- Liczba postów: 8559
14 listopada 2011, 14:17
nie musi być przyprawione, do wody i gotujesz , mi schodzi jakieś 20 min jak kruczka jest pokrojony w kostkę i ok 40 min jak pierś jest w całości, gotujesz do miękkości
ja mam taki myk że robię to na patelni teflonowej, nastawiam spory ogień i czekam aż woda się wygotuję i jeszcze przysmażam kurczak na tym teflonie , wtedy jest bardzo złocisty i smakuje jak pieczony
Edytowany przez Galahda 14 listopada 2011, 14:18
- Dołączył: 2009-08-05
- Miasto: Mazury
- Liczba postów: 6738
14 listopada 2011, 14:17
a nie lepiej ją upiec?? będzie smaczniejsza ;) co do samego gotowania to ja zazwyczaj gotuję pierś 30 - 40 min, aż mi odpowiada miekkość mięsa :) a co do smaku hm... dodać trzeba kostkę, warzywa, listek laurowy...
- Dołączył: 2011-05-18
- Miasto: Calabasas
- Liczba postów: 3127
14 listopada 2011, 14:18
mi na parze "gotuje" sie jakies 10-15 min. pokrojona w male kostki oczywiscie. Wczesniej ja przyprawiam przyprawa do kurczaka
Edytowany przez Ajkana 14 listopada 2011, 14:17
- Dołączył: 2011-05-14
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 737
14 listopada 2011, 14:20
ja gotuję ok. 30minut,. po prostu mięso musi być w miarę miękkie. i dodaję różnych przypraw. uwielbiam je, więc sobie tego nie żałuję ;) najlepiej jakieś pikantne żeby był wyrazisty smak :)
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Tam
- Liczba postów: 1627
14 listopada 2011, 14:46
jak karmiłam piersią to często jadłam gotowane mięsko, gotowałam je w wodzie z marchewką i odrobiną przyprawy - to wszystko
piersi nie trzeba gotować długo, udo, skrzydełko trochę dłużej aż będzie mięciutkie
- Dołączył: 2011-11-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 21
14 listopada 2011, 18:04
ja wolę z kombiwaru. bez dodatku tłuszczu. tłuszczyk z kurczaka sam się wytapia, dzięki czemu nie jest to az tak kaloryczne, ale dużo smaczniejsze niż taki gotowany.