Temat: jak ugotować pierś z kurczaka?

mam pytanie: jak ugotować pierś z kurczaka?

jak długo gotować, czy mięso musi być wcześniej jakoś przyprawione - jeżeli tak to czym? itp
nie musi być przyprawione, do wody i gotujesz , mi schodzi jakieś 20 min jak kruczka jest pokrojony w kostkę i ok 40 min jak pierś jest w całości, gotujesz do miękkości

ja mam taki myk że robię to na patelni teflonowej, nastawiam spory ogień i czekam aż woda się wygotuję i jeszcze przysmażam kurczak na tym teflonie , wtedy jest bardzo złocisty i smakuje jak pieczony 
a nie lepiej ją upiec?? będzie smaczniejsza ;) co do samego gotowania to ja zazwyczaj gotuję pierś 30 - 40 min, aż mi odpowiada miekkość mięsa :) a co do smaku hm... dodać trzeba kostkę, warzywa, listek laurowy...
Pasek wagi
mi na parze "gotuje" sie jakies 10-15 min. pokrojona w male kostki oczywiscie. Wczesniej ja przyprawiam przyprawa do kurczaka
Pasek wagi
ja gotuję ok. 30minut,. po prostu mięso musi być w miarę miękkie. i dodaję różnych przypraw. uwielbiam je, więc sobie tego nie żałuję ;) najlepiej jakieś pikantne żeby był wyrazisty smak :)
jak karmiłam piersią to często jadłam gotowane mięsko, gotowałam je w wodzie z marchewką i odrobiną przyprawy - to wszystko
piersi nie trzeba gotować długo, udo, skrzydełko trochę dłużej aż będzie mięciutkie

Pasek wagi
ja wolę z kombiwaru. bez dodatku tłuszczu. tłuszczyk z kurczaka sam się wytapia, dzięki czemu nie jest to az tak kaloryczne, ale dużo smaczniejsze niż taki gotowany.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.