- Dołączył: 2009-03-17
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1679
11 listopada 2011, 12:53
Witam! W najbliższym czasie urządzam parapetówkę i zapraszam rodziców mojego męża i moich i chciałabym zaskoczyć jedną i drugą mamę ;-) I tu prośba do Was...
Czy możecie mi polecić przepisy na zimne przekąski na wystawną kolacje? Myślałam o jajkach faszerowanych, sałatce (jeszcze nie wiem jakiej) i koreczkach. Macie jakieś pomysły, które sprawdzają się przy przyjmowaniu gości?
11 listopada 2011, 13:04
na koreczki to ja bym dała ser camembert z powciskanymi orzechami włoskimi ;) pyszne połączenie! a roboty w ogóle ;)
albo może jakieś muffiny na słono?
pyszne są z papryczkami ostrymi, salami i nadzieniem serowym ;)
albo faszerowane pomidory...? jak coś jeszcze mi się przypomni to dam znć ;)
o! wiem
może być też nadziewane awokado
albo galarenki z jajeczkami przepiórczymi ;)
Edytowany przez karaibka95 11 listopada 2011, 13:05
- Dołączył: 2010-09-22
- Miasto: Warszawka
- Liczba postów: 10855
11 listopada 2011, 13:23
mi ostatnio w gościach jak byłam posmakowała sałatka brokułowa i pomidory z mozarellą
11 listopada 2011, 13:22
a może sałatka z zupek chinskich? brzmi smiesznie, ale ja kochaaam! i wszyscy moi znajomi ją z chęcią pałaszują. wychodzi jej bardzo duzo, tanio i smacznie! paczaj:weź duzy garnek, albo mega michę:) weź 3/4 zupki chinskie[rosol]. wsyp do naczynia makaron z paczek(surowy! nie zalewaj go woda) i polowę przypraw. (np.4makarony=2przyprawy) potem dorzucac wszystko co masz w lodowce:D kukurydza, groszek, pomidory w kostkę, ogorej[najleiej korniszon!] cebulka, moze byc fasolka z puszki, papryka, uwaga: gotowane jajka, szynka w kostkę i zolty ser w kostkę. no i mieszasz, przyprawiasz sola, pieprzem i tym co lubisz i na koniec pare lyzek majonezu i musztardy. odsttawiasz i czekasz aż warzywa puszczą sok, a makaron spęcznieje od soku z warzyw i zrobi się miekki:) zeby ją troche 'odchudzic' odpusc ser i zamaist majonezu-jogurt. cholernie polecam ta saltke.! szybko sie ją robi, jest jej duuuuuzo i smaczna!!:):)
- Dołączył: 2011-01-09
- Miasto: Bydgoszcz
- Liczba postów: 133
11 listopada 2011, 13:29
Polecam paluszki serowe, prosty przepis, szybki i są smaczne. Jak zrobiłam na Sylwka to szybko zniknęły ;) Proponuję podawać na ciepło lub w tym samym dniu po przygotowaniu, na drugi dzień mogą być już twarde. http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/paluszki-serowe/