Temat: chleb z automatu

Hej! Piekę swój chlebek od jakiegos czasu i efekt jest rewelacyjny.  Szukam jednak sprawdzonego przepisu na chlebek razowy z automatu, ale taki jak sklepowy z charakterystyczną kwaskowa nutką i z tym fajnym zapaszkiem. Pomożecie?
Wydaje mi się, że te cechy ma chleb razowy na zakwasie. Te niestety nie najlepiej wychodzą z autoamtu. Ja piekę w keksówkach w piekarniku.
Magull ma rację.W automacie najlepiej wychodzą te na drożdżach, albo na zakwasie i drożdżach.Razowy chleb żeby był pyszny powinien być na zakwasie, a wtedy musiałby stać w automacie kilka godzin.
Zapraszam na moją stronkę.W pierwszych postach jest dużo chlebów z automatu.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.