- Dołączył: 2009-10-26
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 52
31 października 2011, 11:43
Bardzo proszę o jakiś przepis na niskokaloryczny sos do mięsa. Chciałabym dziś na obiad zrobić sobie pulpety z mięsa z indyka i koniecznie bym chciała jakis sos :) Z góry dziękuję :*
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
31 października 2011, 11:49
pomidorowy, czosnkowy czy pieczarkowy?
31 października 2011, 11:50
I recommend tomato sauce ;d
- Dołączył: 2009-10-26
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 52
31 października 2011, 11:55
malalady, a mogłabym prosić każdy?? :) tak już na przyszłość
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
31 października 2011, 12:02
czosnkowy:
jogurt nat. (najlepiej grecki,ale taki zwykły też jest ok) + czosnek przeciśnięty przez praskę (z braku laku granulowany ujdzie) i teraz do smaku ciut soli, pieprzu, możesz dodać koperek, kapeńkę ketchupu.....to już wg gustu
pomidorowy:
na teflon wrzucam pokrojoną w kosteczkę cebulkę i czosnek, jak się zeszkli (ciut wodą podlewam) wrzucam albo pomidorki z puszki albo przecier z kartonika czy świeże pomidorki bez skórki
doprawiam sosem sojowym (solą), pieprzem, bazylią, oregano
podsmażam aż zgęstnieje
pieczarkowy:
pieczarki ścieram na tarce, wrzucam na teflon, posypuję pieprzem, daję sos sojowy (sól), do tego wcieram lub drobno siekam cebulkę. Dusze na wolnym ogniu. Wyłączam, dodaję 2-3 łyżki jogurtu nat.
- Dołączył: 2010-01-28
- Miasto: Barbados
- Liczba postów: 442
31 października 2011, 12:05
koperkowy na jogurcie
- Dołączył: 2009-04-30
- Miasto: North Arlington
- Liczba postów: 3431
2 listopada 2011, 02:00
Przepyszny koperkowy
-myjemy dokladnie koper z korzeniami,Smazymy pierwsze korzonki z czosnkiem(na masle), potem zielona czesc , troszke wody i smietany lejacej.Lyzka maki rozprowadzic w wodzie i do sosu