Temat: sos do mięsa

Bardzo proszę o jakiś przepis na niskokaloryczny sos do mięsa. Chciałabym dziś na obiad zrobić sobie pulpety z mięsa z indyka i koniecznie bym chciała jakis sos :) Z góry dziękuję :*

pomidorowy, czosnkowy czy pieczarkowy?
I recommend tomato sauce ;d

malalady, a mogłabym prosić każdy?? :) tak już na przyszłość
czosnkowy:
jogurt nat. (najlepiej grecki,ale taki zwykły też jest ok) + czosnek przeciśnięty przez praskę (z braku laku granulowany ujdzie) i teraz do smaku ciut soli, pieprzu, możesz dodać koperek, kapeńkę ketchupu.....to już wg gustu

pomidorowy:
na teflon wrzucam pokrojoną w kosteczkę cebulkę i czosnek, jak się zeszkli (ciut wodą podlewam) wrzucam albo pomidorki z puszki albo przecier z kartonika czy świeże pomidorki bez skórki
doprawiam sosem sojowym (solą), pieprzem, bazylią, oregano
podsmażam aż zgęstnieje

pieczarkowy:
pieczarki ścieram na tarce, wrzucam na teflon, posypuję pieprzem, daję sos sojowy (sól), do tego wcieram lub drobno siekam cebulkę. Dusze na wolnym ogniu. Wyłączam, dodaję 2-3 łyżki jogurtu nat.
koperkowy na jogurcie
Przepyszny koperkowy
-myjemy dokladnie  koper z korzeniami,Smazymy pierwsze korzonki z czosnkiem(na masle), potem zielona czesc , troszke wody i smietany lejacej.Lyzka maki rozprowadzic w wodzie i do sosu
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.