23 października 2011, 14:47
Czy jesli zamroże surowe pieczarki to beda one potem zjadliwe? czy lepiej je obgotować?
dostałam o wiele za duzo pieczarek i nie mam co z nimi teraz zrobic jednym rozwiazaniem jakie widze jest zamrożenie. ale nigdy nie mroziłam pieczarek wiec prosze o rade :)
23 października 2011, 14:50
ja tam zawsze gotuje przed zamrażaniem:) wole być pewna ich jakości po rozmrożeniu:)
- Dołączył: 2009-11-15
- Miasto: Madrid
- Liczba postów: 2546
23 października 2011, 14:55
nie gotuj ale krótko zblanszuj bo surowe rozmrozone będą jakby "zwiędłe"
23 października 2011, 14:55
czyli ja tez tak chyba zrobie :)
dzieki
Edytowany przez jegoslonko 23 października 2011, 14:55
- Dołączył: 2011-02-08
- Miasto: York
- Liczba postów: 1694
23 października 2011, 14:57
ja zamrozilam surowe i to byl zly pomysł - po odmrozeniu puscily wode, zrobly sie male, garaletkowate, obslizgle i male! ostatni raz! :)
- Dołączył: 2010-09-22
- Miasto: Warszawka
- Liczba postów: 10855
23 października 2011, 15:00
no najpierw ugotuj