- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 października 2011, 10:06
22 października 2011, 10:43
22 października 2011, 11:49
22 października 2011, 14:11
22 października 2011, 16:10
23 października 2011, 09:37
Pyszny pasztet,warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie.Doskonały dodatek do chleba,ale też jako drugie danie obiadowe z ulubioną surówką.
Składniki:1 duży seler,0,5 kg pieczarek,2 duże cebule,pół szkl. bulionu wegetariańskiego,,2 jajka,pół szkl bułki tartej,sól pieprz ziołowy,majeranek,można dodać rozgnieciony czosnek 1 ząbek
Wykonanie:seler umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,pieczarki umyć i też zetrzeć na tarce,podlać bulionem i udusić pod przykryciem /ok.30 min/
cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce oleju
wymieszać składniki dodać 2 żółtka ,bułkę tartą ,przyprawy/do smaku/
z białek ubić pianę i wymieszać z masą.Jeśli masa będzie za rzadka dodać jeszcze bułkę tartą.Wysmarować foremkę olejem i obsypać otrębami piec w nagrzanym piekarniku 45 min /180 st./
Smacznego!
kilka innych przepisów znajdziesz tutaj http://vitalia.pl/forum47,63669,0_Nasze-przepisy-wegetarianskie-i-weganskie.htmlEdytowany przez Diamandka 23 października 2011, 09:38