Temat: jogurt naturalny

dziś chciałabym sobie zrobić sos...
i mam problem bo mam jogurt naturalny - mam czosnek granulowany tylko ;/
i moje pytanie teraz czy wyjdzie jeśli pomieszałabym taki czosnek z jogurtem?
albo może macie jakiś pomysł?
jogurt naturalny + ?
chodzi mi sos do mięsa ;)
oczywiście, że wyjdzie :) będzie miał cudowny aromat :)
eksperymentuj w kuchni
Pasek wagi
Ja już po obiedzie.
A ten sos właśnie : jogurt naturalny, koperek, przyprawa: czosnek i tzatziki i pieprz. mmmm cudo :)
to ja tez to musze wyprobowac :)
Granulowany nie ma tak intensywnego aromatu jak świeży, więc dla otoczenia lepiej ;)
Polecam na przyszłość samodzielnie zrobiony jogurt naturalny.
Jeśli sos czosnkowy to jednak lepszy czosnek w ząbkach, zmiażdżony i roztarty z odrobiną soli, a dopiero potem połączony z jogurtem.
A ja robie tak pół na pół jogurt + majonez, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę i zioła prowansalskie. Polecam.
Pasek wagi
ooo ja zasze robie taki sos
jogurt nat bardzo gęsty TOLA  z biedronki + ketchup
KOCHAM TEN SOSIK

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.