16 października 2011, 12:32
dziś chciałabym sobie zrobić sos...
i mam problem bo mam jogurt naturalny - mam czosnek granulowany tylko ;/
i moje pytanie teraz czy wyjdzie jeśli pomieszałabym taki czosnek z jogurtem?
albo może macie jakiś pomysł?
jogurt naturalny + ?
chodzi mi sos do mięsa ;)
- Dołączył: 2011-08-18
- Miasto: Kokosoland
- Liczba postów: 2224
16 października 2011, 13:44
oczywiście, że wyjdzie :) będzie miał cudowny aromat :)
eksperymentuj w kuchni
16 października 2011, 13:49
Ja już po obiedzie.
A ten sos właśnie : jogurt naturalny, koperek, przyprawa: czosnek i tzatziki i pieprz. mmmm cudo :)
- Dołączył: 2011-02-08
- Miasto: York
- Liczba postów: 1694
16 października 2011, 16:44
to ja tez to musze wyprobowac :)
- Dołączył: 2008-01-05
- Miasto: Bębenek
- Liczba postów: 26
25 października 2011, 12:08
Granulowany nie ma tak intensywnego aromatu jak świeży, więc dla otoczenia lepiej ;)
Polecam na przyszłość samodzielnie zrobiony jogurt naturalny.
Jeśli sos czosnkowy to jednak lepszy czosnek w ząbkach, zmiażdżony i roztarty z odrobiną soli, a dopiero potem połączony z jogurtem.
- Dołączył: 2008-03-03
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 341
26 października 2011, 10:08
A ja robie tak pół na pół jogurt + majonez, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę i zioła prowansalskie. Polecam.
- Dołączył: 2010-09-22
- Miasto: Warszawka
- Liczba postów: 10855
26 października 2011, 14:40
ooo ja zasze robie taki sos
jogurt nat bardzo gęsty TOLA z biedronki + ketchup
KOCHAM TEN SOSIK