- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 października 2011, 21:07
Jabłka obieram i kroję w plasterki.
W misce mieszam dokładnie mąkę, jajko, proszek do pieczenia, mleko i masło.
Potem dodaję jabłka i mieszam.
Na suchą albo dosłownie lekko posmarowaną tłuszczem patelnię, wlewam porcje ciasta (tak by w każdym były kawałki jabłek) i smażę na średnim ogniu. Jak pojawią się dziurki/bąbelki i wierzch się zetnie to obracam na drugą stronę i smażę aż będą rumiane.
Polecam z syropem klonowym niebo w gębie.
Smacznego :)