- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 października 2011, 16:58
Nazwa | Ilość | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany |
Otręby pszenne | 3 x 100 g (100g) | 555 | 48 | 13.8 | 185.7 |
Jaja kurze całe | 4 x sztuka (60g) | 333.6 | 30 | 23.28 | 1.44 |
Ser twarogowy chudy | 4 x 100 g (100g) | 396 | 79.2 | 2 | 14 |
Suma: |
|
Co daje około 160kcal na jedną bułkę. + około połowy opakowania sypkich drożdży + łyżeczka proszku do pieczenia + przyprawy (papryka, bazylia itp.) Białka ubić osobno, resztę składników wymieszać i dodać ubite białka. Konsystencja powinna być stała, ale nie za bardzo zbita. Uformować bułki (jak się kleją do rąk to OK) i ułożyć na blaszce. Piec ok 30min w temp. 180-200 stopni. I coś ode mnie: Po ostygnięciu schować do reklamówki, inaczej są zbyt twarde. Uwielbiam je za to, że są chrupiące na wierzchu i miękkie w środku. Przy czym trzeba pamiętać, ze przy takiej ilości otrębów trzeba duużo pić, co nie dość, ze pomoże przy zaparciach to jeszcze naprawdę baardzo długo zasyci. | |||||