Temat: Przepis - pytanie

Zacznę od tego, że jestem antytalentem kulinarnym. Chciałabym jednak coś smacznego przygotować mojemu mężczyźnie na kolację. Wymyśliłam sobie taki przepis... opiszę może krok po kroku:

* 2 filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posolić, posypać curry, przyprawą do kurczaka i słodką papryką; odstawić

*w osolonej wodzie ugotować 250g makaronu rurki lub świderki, al dente, odcedzić, przepłukać zimną wodą; odstawić

*w osolonej wodzie ugotować jakąś mieszankę warzywną z tych hortexowych na patelnię czy coś, odstawić

*na oleju winogronowym usmażyć filety, ok. 5 minut

wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego, popieprzyć, dodać z dwie łyżki śmietany, posiekany ząbek czosnku, wymieszać, posypać z wierzchu startym serem żółtym

chciałabym to odstawić na dwie godzinki, w tym czasie się wyszykować i dopiero później wstawić do piekarnika na 20 minut, 170 stopni...

Pytanie do umiejących gotować: czy to będzie smaczne? czy coś zmienić? czy mogę wstawić do piekarnika po 2h dopiero?

 

 

czemu nie
by wyglądało ładniej przesyp to warstwowo , potem polej sosem ze smietany, jogurtu, przypraw ewentualnie i jajka ( wtedy się sklei) lub bez jajka ( wtedy będzie bardziej sypkie)
a zapiec możesz zawsze
Patent z jajkiem na pewno się sprawdzi. Dodałabym jeszcze trochę bazylii do tego :)
Pasek wagi

mniam smakowite może być :)

ok, dziękuję :) dorzucę to jajo i zobaczymy co mi wyjdzie :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.