- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
7 października 2011, 14:47
Zacznę od tego, że jestem antytalentem kulinarnym. Chciałabym jednak coś smacznego przygotować mojemu mężczyźnie na kolację. Wymyśliłam sobie taki przepis... opiszę może krok po kroku:
* 2 filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posolić, posypać curry, przyprawą do kurczaka i słodką papryką; odstawić
*w osolonej wodzie ugotować 250g makaronu rurki lub świderki, al dente, odcedzić, przepłukać zimną wodą; odstawić
*w osolonej wodzie ugotować jakąś mieszankę warzywną z tych hortexowych na patelnię czy coś, odstawić
*na oleju winogronowym usmażyć filety, ok. 5 minut
wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego, popieprzyć, dodać z dwie łyżki śmietany, posiekany ząbek czosnku, wymieszać, posypać z wierzchu startym serem żółtym
chciałabym to odstawić na dwie godzinki, w tym czasie się wyszykować i dopiero później wstawić do piekarnika na 20 minut, 170 stopni...
Pytanie do umiejących gotować: czy to będzie smaczne? czy coś zmienić? czy mogę wstawić do piekarnika po 2h dopiero?
7 października 2011, 15:01
7 października 2011, 15:11
7 października 2011, 15:42
mniam smakowite może być :)
7 października 2011, 18:51