Temat: Frittata

http://www.ofeminin.pl/przepisy/frittata-przepis-na-szybkie-danie-frittata-f37070.html
co sądzicie o takim daniu? jest dietetyczne? ktos robil?
ja bym zamiast bulki dala otreby a zamiast sera zoltgo serek wiejski :D no chyba ze jakis niskotluszczowy i troche :)

Wiesz teoretycznie frittata ma około 400 kcal - według wujka Googla :) wiec zależy ile porcji zjeść :)  

W wersji ze szpinakiem jeste rewelacyjna :)

swietny pomysl z ta zamiana na otreby i serek wiejski:) a co do szpinaku to az wstyd sie przyznac ale nigdy nie jadlam, jak smakuje?:)

Hmm szpinak według mnie to takie lepsze wydanie rukoli albo jarmużu(odmiana szpinaku czy czegoś takiego) Tarta ze szpinakiem jest rewelacyjna ale nie wiem czy jak zastąpię mąkę - z której dziś zrezygnowałam – otrębami to kruche ciasto mi wyjdzie takie samo?


no dokladnie takie samo nie wyjdzie :) kruche bedzie troszke inny smak ale dobre :D a szpinak lubie ale jak po swojemy przyprawie duzo czosnkuuu ;D
mozesz uzyc maki z otrebami w proporcji pol na pol, ja tak robie
albo make razowa ;D

Przydał by mi się dobry przepis na "kruche ciasto" – odnalezienie idealnego substytutu – Bezcenne   

a ja zamiast serka wiejskiego (który nie pasuje mi w zastępstwie sera żółtego) dała mozzarellę light

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.