Temat: domowe MALIBU !!! :)

Znalazłam taki przepis na domowe Malibu, cytuję:


Składniki:

    * 200g wiórków kokosowych
    * 250 ml spirytusu
    * 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
    * 1 puszka skondensowanego mleka niesłodzonego
    * opcjonalnie mleczko kokosowe
    * słoiczek z nakrętką
Sprawdzony przepis na homemade malibu. Na imprezie zrobiło furorę. Wiórki wsypujemy do słoiczka i zalewamy spirytusem, zakręcamy i zostawiamy tak na 4 dni. Po czterech dniach odsączamy wiórki (można z nich zrobić placek - koleżanka podała taki na urodzinach i goście mieli dym jeszcze przed oficjalnym piciem XD ). Do dzbanka wlewamy obie puszki mleka oraz mleczko kokosowe (nie jest konieczne) i dolewamy odsączony przez sitko spirytus. Całość miksujemy i przelewamy do butelki.


Czy ktoś kiedyś robił takie domowe malibu?

 Wszyscy zachwalali na forach ale nigdzie nie mogę znaleźć
czy to mleko trzeba wcześniej gotować?

Dodaję do obserwowanych. Przyda się... W sumie nie dla mnie, bo ja na diecie, ale... przyda się :)
A mleko, z tego co wiem to trzeba lekko podgrzać tylko.
ciekawe jak zmakuje...
Pasek wagi
o wow, aż mi język do tyłka uciekł ;) Brzmi super!!!
Pasek wagi
zaobserwowałam i chyba zrobie ;) 
no dobrze , czyli mleko zostawię bez gotowania :d

czy to mleko ma ciekłą konsystencję?

jeśli tak to po co do ciast się je podgrzewa?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.