- Dołączył: 2011-07-03
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 156
27 września 2011, 16:40
Pamiętam smak bułeczek kukurydzianych z dzieciństwa,Czy,któraś z was coś takiego robi,a po za pieczywem do czego używacie takiej mąki??
- Dołączył: 2010-09-22
- Miasto: Warszawka
- Liczba postów: 10855
27 września 2011, 17:02
a próbowałaś maslane z biedronki>??? niebo w gębie
- Dołączył: 2011-09-22
- Miasto:
- Liczba postów: 137
27 września 2011, 17:17
mąka kukurydziana świetnie nadaje się na tortille, a do czego jeszcze można ją użyć to nie mam zielonego pojęcia :)
- Dołączył: 2011-09-05
- Miasto: Malediwy
- Liczba postów: 2950
27 września 2011, 17:21
> a próbowałaś maslane z biedronki>??? niebo w gębie
i przy okazji sama chemia ;)
27 września 2011, 17:24
ja z tej maki ciastka pieklam ostatnio i wyszly pyszne ;D
28 września 2011, 12:18
CIASTKA OWSIANE
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka otrębów pszennych / (mozna 2 szkl owsianych , ja tak robilam bo nie mialam pszennych ;))
100 g rodzynek
100 g orzechów
1 szklanka mąki kukurydzianej
2 jajka
szkl.mleka
1/4 szkl oliwy
łyżka proszku do pieczenia
do smaku:
4 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki połączyć . Z masy uformować płaskie ciastka i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem
Piec 20-25 minut w 180-200 * ( zależy od piekarnika)
Radzę po pieczeniu jeszcze odwrócić ciastka bo od dołu mogą byc mokre i zostawić jeszcze w piekarniku na jedną lub dwie minuty.
prosze ;)