Temat: krewetki

Witam,
 kucharka ze mnie marna, więc kompletnie nie mam pojęcia jak zabrać się za przyrządzenie krewetek. Proszę Was bardzo o wskazówki jak je zrobić i z czym.
Pasek wagi
ja zwykle kupuje krewetki mrożone, ponieważ nie chce bawić się w czyszczenie i wyjmowanie wnętrzności.... dobrze je rozmrażam, najpierw przelewając ciepłą wodą, aby glazura się rozpuściła. Do tej pory jadałam je same, podsmażone w białym winie, a na koniec podlane masłem z czosnkiem i chilli, ostatnio jednak zjadłam je z fasolką szparagową na ciepło z pomidorem. Pomidor dodał słodyczy i cała potrawa była bardzo sycąca.
Pasek wagi
podsmazyc na olivie przez az sie zarumienia znaczy sie az zlapia kolor pomaranczowy polac sokiem z cytryny i jesc tak sie robi swieze takie do obraniaa nie wiem jakie ty masz z paczki to mozna na milion sposobow poszukaj sobie w necie.
oliwa czosnek i kolendra... troszkę wina i wystarczy... a potem wedle uznania
z ryzem, z makaronem... z zupą -kremem...
ja uwielbiam same takie mmm
ja czesto jadam np. Spagetti  z krewwetkami.Tzn mozesz jesc sam sos jak chcesz.Poprostu robisz sos pomidorowy- taki jak lubisz moze byc nawet koncentrat z przyprawami mysle. Wrzucasz sos na patelnie, ablo jak masz w garnku to dodajesz poprostu krewetki.Ja lubie jak ich jest wiecej niz sosu. Wiec mozna zrobic malo sosu a wrzucic duzo krewetek do niego :) do tego liscie bazylii albo szpinaku i gotowe :P
Pasek wagi
Google.
MagiC - po to jest taki taki dział na Vitalii żeby pytać.
A reszcie dziękuje za odpowiedzi :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.