Temat: Konfitury:)

zrobilam i polecam:) jest przepyszne o niebo lepsze i zdrowsze od dzemow ze sklepow.
powidla śliwkowe.proporcje zaleznie od was ile chcecie uzyskac
Pokrojone śliwki rozgotowac na bardzo miekko w wodzie, dodać troche cynamonu, kardamonu, cukru waniliowego, zwyklego cukru( niestety ale potrzeba naprawde niewiele), przyprawe do piernika, wanilie, gozdziki. podgotujcie to teraz razem az do odparowania wody i do konsystencji jaka lubicie. 
ja zrobila i caly dom sie zajada:)) u mnie bylo:sliwki, cynamon, 2 gozdziki, cukier, c.waniliowy.
też tak robię;) ostatni zrobiłam sobie takie powidła do kaszy jaglanej:) mniam
Musze sprubowac
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.