28 sierpnia 2011, 12:14
Do tych co robiły jogurt w domu - jaką taki jogurt ma konsystencję? Bo mój wyszedł strasznie rzadki i nie wiem czy tak ma być czy raczej coś zepsułam... Poza tym jesli wyszedł taki rzadki to nastepny który z niego zrobie bedzie jeszcze rzadszy a to już całkiem lipa :|
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Sopot
- Liczba postów: 2302
28 sierpnia 2011, 12:19
Mój jest taki gesty jak śmietana 12%. :D
28 sierpnia 2011, 12:28
> Mój jest taki gesty jak śmietana 12%. :D
a mój nie :(
Jakie robisz proporcje??
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Sopot
- Liczba postów: 2302
28 sierpnia 2011, 12:44
Tzn. ja robię w Thermomix'ie..Litr mleka, 180 g jogurtu naturalnego Zott. 37 stopni obr. 2 czas. 10 minut, potem przykrywam garnek kocem i zostawiam na noc. Rano jogurcik jest gęsty. :)
- Dołączył: 2011-08-22
- Miasto: Mediolan
- Liczba postów: 27
28 sierpnia 2011, 12:45
Ja dodaje 1 lyzeczke jogurtu na pojemniczek mleka.Gestosc jogurtu zalezy od czasu(jesli jest za rzadki,trzeba zostawic na jeszcze 1-2 godziny).Przynajmnie ja tak zawsze robie
28 sierpnia 2011, 12:49
aaaa termomix potrafi cuda, ja nie setety mam tylko tupperware :(
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Sopot
- Liczba postów: 2302
28 sierpnia 2011, 12:59
To fakt, dużo potrafi, ale za tą cenę to powinien jeszcze naczynia pozmywać. ![](//filesrr.vitalia.pl/gfx/smileys/smiley14.gif)