- Dołączył: 2010-08-24
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1044
22 sierpnia 2011, 06:22
Chcę zrobić takie ciasto na naleśniki:
jajka ,mleko, otręby żytnie
I tu pytanie czy nie rozpadnie mi się przy przewracaniu na patelni bez mąki ?
Jakie są sposoby na twarde i sztywne naleśniki bez mąki pszennej ?
22 sierpnia 2011, 07:45
Ja próbowałam robić naleśniki z samej mąki żytniej razowej i niestety rozpadały się (a ta mąka jest i tak nie taka gruba jak otręby). Myślę, że nie pochodzenie mąki ma znaczenie tylko jej grubość. Może tę żytnią albo otręby dałoby się jakoś dodatkowo zmielić? Zastanawiam się tylko jak i czym.
- Dołączył: 2011-05-19
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 1143
22 sierpnia 2011, 08:21
ja mielę w młynku do kawy
- Dołączył: 2009-11-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4223
22 sierpnia 2011, 09:31
ja będąc na dukanie zamiast mąki używałam skrobi kukurydzianej i otrąb zmielonych w młynku, naleśniki się nie rozpadały