19 sierpnia 2011, 12:22
Nie lubię gotowanej ryby a smażonej nie mogę w internecie też już szukałam ale nie znalazłam jakiegoś fajnego przepisu.
19 sierpnia 2011, 12:27
rybę namocz w oliwie z ziołami, mocno natrzyj czosnkiem, położ na nią kilka plasterków cytryny , zawiń w folię aluminiową i do piekarnika.
filet musisz wcześniej odmrozić
i nie polecam pangi- pływa w ścieku i jest faszerowana antybiotykami i hormonami.
polecam za to solę i tilapie
Edytowany przez Faithfull 19 sierpnia 2011, 12:29
19 sierpnia 2011, 12:28
To upiecz :) Ja tak ostatnio jem, pieczoną rybę, jest dobra :) Ewentualnie możesz sobie do niej jakiś niezbyt kaloryczny sos przygotować. Dobrze smakuje z serowym, jak dasz 1-2 łyżki, to nie przytyjesz ;)
- Dołączył: 2008-08-27
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 10368
19 sierpnia 2011, 12:29
duszona w warzywach, najlepsza opcja
- Dołączył: 2009-08-17
- Miasto: Ciechanów
- Liczba postów: 681
19 sierpnia 2011, 12:37
Mój przep[is na szybko
dorsz dzwonek myje czyszcze łyzeczka oliwy na niego posypuje ziołami ( przyprawa do ryby) i klade plaster cytryny i do mikrofali.. pyzota a jaki niskokaloryczny posiłek, chociaz przpomina gotowana na parze.
19 sierpnia 2011, 12:41
A może z grilla:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/dania_z_grilla/cala_ryba_z_grilla/przepis.html
http://kotlet.tv/cytrynowy-pstrag-z-grilla
http://mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/05/aromatyczny-marynowany-pstrag-z-grilla.html
Albo pieczona:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/ryba_pieczona_w_calosci_z_ziemniakami/przepis.html
http://moje-co-nieco.ge5.net/2010/09/26/ryba-pieczona-z-warzywami/
http://ziolowyzakatek.com.pl/2009/11/orientalna-pieczona-ryba-z-ryzem-cytrynowym-2/
Smacznego;)
- Dołączył: 2011-04-20
- Miasto: Żary
- Liczba postów: 343
19 sierpnia 2011, 12:52
tylko nie filet z pangi ..
19 sierpnia 2011, 13:02
Pyszny jest dorsz! I Elizabeth, czy jakoś tak, ale wątpię, że w Polsce jest (jadłam ja w Niemczech, bardzo mało kcal ma) Albo łosoś ;.))
19 sierpnia 2011, 13:02
A pangę również odradzam :|
19 sierpnia 2011, 13:02
żadna rewelacja smakowa i niezbyt zdrowa