- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
17 sierpnia 2011, 11:28
Jak przyrządzić taką rybę? Nie chcę bezpośrednio na ruszcie, ponieważ grill jest stary i jest cały w pozasychanym tłuszczu, którego nie idzie normalnie zmyć. Moja mama zrobiła mi kiedyś w folii aluminiowej, ale... była twarda jak kamień, dosłownie jak kamień. Coś źle zrobiła? Za długo trzymała w tym grillu?
- Dołączył: 2010-11-04
- Miasto: Dubaj
- Liczba postów: 5318
17 sierpnia 2011, 11:50
Rybę powinno się wtedy robić w marynacie ;-)
17 sierpnia 2011, 12:11
jak ryba z grila moze byc twarda? ja robie w foli, z maselkiem, sola i np pietruszka. i wkladam do piekarnika
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
17 sierpnia 2011, 12:50
piekarnik i grill się troszkę różnią jednak.
- Dołączył: 2011-06-25
- Miasto: Koluszki
- Liczba postów: 2059
17 sierpnia 2011, 13:39
na prawdę nie dasz rady oczyścić tego grilla?
*jeśli nie, to w folii aluminiowej a do środka zapakuj cytrynę, wcześniej oczywiście 'namaść' rybkę smacznymi dodatkami ;p
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
17 sierpnia 2011, 15:22
owszem, da się, ale trzeba drapać nożem, teflon cały poschodzi, będzie nieciekawie ;-)