Temat: Jak zrobić to danie??

Cześć myślę żeby zrobić coś dobrego do jedzenia jutro na kolację, tylko mam problem włożyłabym do gara wszystko doslownie co istnieje, mam pewien pomysł tylko pomóżcie co wybrać :
myślę o jakiejś potrawie zapiekanej w piekarniku tylko nie wiem jak dobrać składniki
myślałam o:
 makaronie z mielonym/ lub makaronie z kurczakiem jako podsawa i do tego dołożyć
cukinie
pieczarki
pomidory
paprykę
bulion z marchewką i pietruszką
jakieś przyprawy zioła itd..
ser
jak to skomponować ??

dodaję że nie chodzi mi o danie dietetyczne.
a może makaron z cukinia, marchwią, groszkiem w śmietanie do tego ser

makaron z warzywami i kurczakiem ;d
warzywa udusić na ogniu ;D
kurczaka pokroić na małe kosteczki, obtoczyć w gyrosie i upiec ;D
makaron ugotować ;D
wszytsko ze sobą wymieszać ;d przyprawić ;D
posypać serem! ;D

a może jakieś leczo? głównym składnikiem byłaby cukinia, mięso z cebulą i przyprawami na patelni, które do niej dodasz, później paprykę, pomidory i inne warzywa jakie masz i wszystko w takim sosie pomidorowym na ostro, możesz to później podać z ryżem czy makaronem :)
U mnie dzisiaj będzie na obiad: cukinia faszerowana mięsem mielonym na to plasterek ser żółtego, pieczarki i  wkładasz do piekarnika. po upieczeniu dajesz ketchup i można szamać.
> U mnie dzisiaj będzie na obiad: cukinia
> faszerowana mięsem mielonym na to plasterek ser
> żółtego, pieczarki i  wkładasz do piekarnika. po
> upieczeniu dajesz ketchup i można szamać.
to też dobry pomysł...
lczo tez, ale chciałam coś zapiekane z piekarniku

a myślicie że mielone pasuje z cukinią i pieczarkami??
pewnie:)
u mnie nie jest to pierwszy raz robione. takie danie jemy w sezonie raz na 2tyg średnio. cukinia w piekarniku tak miękka, że miód w ustach:)

Edit: AA! I NAJWAŻNIEJSZE! Zapomniałem dodać, że mięso mielone oczywiście z ryżem tak jak na gołąbki farsz.
hm ale nie wiem czy pierw cukinie podsmażyć czy surową do piekarnika?
ja bym ja w kostke pokroiła zmieszała z mielonym makaronem warzywami itd tylko właśnie nie wiem czy surową dać ??
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Zapiekamy w piekarniku. PYCHA! ;)
możesz dać surową do piekarnika - nic się nie stanie.
a jeżeli chcesz to możesz najpierw podsmażyć;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.