- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 sierpnia 2011, 18:29
10 sierpnia 2011, 18:35
Wykonanie:
1. Jajka wbij do wysokiego naczynia, dodaj cukier i miksuj razem aż do uzyskania jednolitej jasnej masy.
2. Na parze roztop masło, pół tabliczki czekolady i dodaj go jajecznej masy. Delikatnie wymieszaj.
3. Dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj ciasto.
4. Mąkę zmieszaj z resztą sypkich składników (proszek do pieczenia, kakao). Pokrusz pozostałą połówkę czekolady na drobne kawałki. Delikatnie ale szybko połącz ze sobą płynne i sypkie składniki ciasta. Nie mieszaj zbyt długo, bo ciasto nie urośnie.
5. Do foremek włóż papierowe osłonki do babeczek i napełnij każdy z otworów foremki mniej więcej do 3/4. Wstaw do rozgrzanego do ok. 180 st.C piekarnika i zapiekaj około 20 minut.
6. Gotowe babeczki wyjmij z foremek i odstaw do wystygnięcia. W rondelku roztop drugą tabliczkę czekolady i powstałą polewą ozdabiaj wierzchy babeczek.
10 sierpnia 2011, 18:36
10 sierpnia 2011, 18:37
10 sierpnia 2011, 19:01
10 sierpnia 2011, 19:17
10 sierpnia 2011, 19:20
10 sierpnia 2011, 19:20
18 września 2011, 13:35